Manapság ritkaságszámba megy, hogy magyar gyártmányhoz jussunk, ha elektronikai árucikkről van szó. A Tilka textilkábeljei és lámpái nemcsak minden ízükben hazaiak, hanem szemkápráztatók is.

Aki szeret barkácsolni és hozzáfogna kedvenc lámpája elkészítéséhez, annak a Tilka igazi kánaán. A 2011-ben indult textilkábel és lámpamanufaktúra eredetileg 18 színű, Magyarországon gyártott kábellel indult, ennek száma mára 70 fölé rúg.

A barátságos kis műhely a színválaszték bővítése mellett idővel saját foglalatok és lámpaburák megalkotása mellett is elkötelezte magát, így a Tilka teljes mértékben egyedi hozzávalókat kínál a csináld-magad világításhoz.

Manapság akár letisztult lámpákért, izzókért is beugorhatunk a Tilka IX. kerületi bázisára vagy lámpakészítő workshopon is részt vehetünk.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria