A Vandor Studio története a kitartásé. Vándor Krisztina teljes állása mellett kezdte el fejleszteni eszközparkját, hogy idővel saját szövőműhelyt tudjon nyitni. Idén megnyílt, Kapitány utcai stúdiójában várja azokat, akik eltanulnák tőle a szövés alapjait, de csodás késztermékeket - takarókat, párnákat és mást - is lehet nála vásárolni.

Vándor Krisztina a textiltervező szak után gyártásszervezőként helyezkedett el. Bár sokat tanult munkája során, mindvégig egy olyan saját vállalkozás elindítása lebegett a szemei előtt, aminek során lakberendezési tárgyakat szőhet. Eszközei beszerzéséhez nemcsak eltökélt kutatómunka, hanem jókora szerencse is szükségeltetett: egyik szövőszékét egy váratlan telefonhívásnak köszönheti.

A nagy álom végül 2019 szeptemberében valósult meg, a stúdió pedig 2020 elején költözött a 12. kerület egy csendes kis utcájába. A műhelyben kisszériás darabok készülnek, és a webshopban is elérhető plédek és párnahuzatok mellett többek között mosható szalvéta és számos egyéb használati textil is születik a mindennapok során.

Krisztina célja nemcsak a legmagasabb minőség átadása, hanem a fenntarthatóság és a szövés összehangolása is. Az általa használt fonalak mindegyike környezettudatos és kizárólag a környező országokból érkezik – még címkéi is a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják maguk után.

Aktuális nyitvatartási információkért kérjük, keresse fel a Vandor Studio felületeit!

Galéria