Az YKRA családi vállalkozásból világszerte forgalmazott márkává nőtte ki magát az elmúlt években, tevékenységüket 2020-ban a rangos Design Management Díjjal is elismerték. Nagyon úgy tűnik, hogy a brand nem tud hibázni – a táskarajongók legnagyobb örömére.

Ami a Fjällräven a svédeknek, az az YKRA nekünk, magyaroknak. Ez az összehasonlítás persze cseppet sem állja meg a helyét, ha azt nézzük, hogy a skandináv branddel szemben az YKRA kifejezetten egyedi, kézzel készült termékeket árul hazai, valamint környező országokból származó alapanyagokból.

Az alapító házaspár, Lakatos Balázs és Balogh Judit már a kezdetektől a hazai krafton keresztül kívánt nemzetközi színvonalat elérni, mindehhez pedig a csehszlovák túratáskák formavilágát vették alapul. Kifejezetten elhatárolódnak a divatipar trendjeitől, és feltörekvő tervezőkkel dolgoznak együtt, hogy felejthetetlen, időtálló megjelenést biztosítsanak az YKRA-táskáknak.

A márka világszerte több mint 60 üzletben van jelen, és a táskák mellett az YKRA kiegészítői sem maradnak sokáig érintetlenül a polcokon. Ez szinte hihetetlennek hangzik, ha azt nézzük, hogy egy apró budapesti műhelyben, a Telepben indult útjára a márka, és kezdetben még itt készítették azokat a táskákat is, melyek azóta megjárták a párizsi és koppenhágai divatheteket.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria