A Dreaming Threads plasztikus textíliái kortárs megközelítési móddal értelmezik újra a magyar népművészetet. Révész Eszter alkotásai eleganciát és játékosságot csempésznek az otthonokba, és minőségüknek hála mint a népmesék, sokáig velünk maradnak.

A Dreaming Threads ötlete egészen Eszter gyermekkoráig nyúlik vissza. A tervező nagymamája ugyanis maga készítette a család textiljeit, és unokáját már egészen fiatalon arra biztatta, hogy ő is alkosson. Ennek köszönhetően Eszter korán elsajátította az alapvető textil technikákat, és szoros kötődése is alakult ki a kézművességhez.

Lelkesedése odáig vezetett, hogy textiltervező diplomát szerzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ahol 2017-ben doktori témáját is megvédte. Kutatásában a textil és az épített tér kapcsolatára, valamint a népi textíliák kortárs újraértelmezésére helyezte a hangsúlyt. Elmondása szerint arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy van olyan aspektusa örökségünknek, amelyre igazán büszkék lehetünk, a design pedig abban lehet segítségünkre, hogy hírét vigyük mintakincsünk és tradícióink értékének a nagyvilágban.

Lényegében mestermunkája köszön vissza a 2019-ben megalapított márkája, a Dreaming Threads kínálatában. Első kollekciója, a FOLK-A-LOT a tradíciót a mintázaton és az anyag felületi játékán keresztül közelíti meg. Kínálatában kézzel szövött szőnyegek, faliképek és gyárilag kivitelezett anyagok szerepelnek, amelyek párna és méteráru formájában egyaránt elérhetőek.

Talán nem meglepő, hogy a márka által képviselt kifinomult elegancia főként női vásárlókat vonz, de szép számban akadnak párok is, akik különleges kiegészítőket szeretnének az otthonukba. Eszter számára a legnagyobb öröm, amikor a visszatérő vásárlók megosztják a termékhez fűződő kötődésüket.

A brand 2020 óta a Michelangelo Foundation által alapított Homo Faber Guide válogatott európai alkotói között képviselheti Magyarországot, Eszter pedig 2018-ban Magyar Formatervezési Díjban is részesült.

Sajnos mint sokak számára, Eszternek is nem kevés nehézséget hozott magával a pandémia, hiszen 2020 tavaszán nyitotta volna meg felújított stúdióját, ám a karantén miatt a pezsgő azóta is a hűtőben várja, hogy kibontsák. Mi viszont ezzel ünnepélyesen is felavatjuk a Dreaming Threads főhadiszállását, hiszen Nyitott Stúdiók programsorozatunkban bepillantást engedünk a XII. kerületi helyszínbe, ahol Eszter rendhagyó alkotásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Galéria