Az Ergomániának kimondott célja, hogy a jövő digitális piramisait építse. Ezt szem előtt tartva több fontos lépcső vezet el náluk a munkafolyamatban a csúcsig, avagy az ügyfélre szabott UX-megoldásig.

Rung András igazi kakukktojás a designer szakmában, hiszen elméleti nyelvész doktori címmel és galériatulajdonosi tapasztalattal a háta mögött vágott bele a UX-tervezés kitanulásába 2002-ben, a szakma innovációs ereje és felhasználóközpontúsága pedig már a kezdetekkor megfogta.

10 évvel később döntött úgy, hogy megalapítja cégét, Magyarország első Product Design Ügynökségét, amelyet az akkor nagy népszerűségnek örvendő, UX-tematikájú blogjáról nevezett el. Bár mára számos UX designt kínáló vállalkozás közül választhatunk, 2012-ben még különösen hiánycikknek számított annak szűk szegmense, a Banki/Fintech UX, amely a financiális szolgáltatások használatát könnyíti meg telefonjainkon és egyéb digitális eszközeinken.

A banki szegmens azóta is a piacon meghatározó szerepet betöltő Ergománia fő profilja, és nemcsak Magyarország legelső és azóta is legnépszerűbb applikációját köszönhetjük nekik, hanem külföldi partnerek egész sora (pl. Rabobank, BNP Paribas Fortis stb.) is őket bízta már meg alkalmazásaik megtervezésével. Főként magyar ügyfélkört tudhatnak magukénak, de munkájuk immár közel 20 ország piaci szereplőit is elégedettséggel töltötték el.

A vállalkozás célja, hogy kiemelkedő UX- és UI-élményt nyújtson a kevésbé kiváltságosok számára is, így hát nem véletlen, hogy a fiatal tehetségek támogatását is kiemelten fontosnak tartják. Az Ergománia nemzetközi szinten is mentorál startupokat, és a közelmúltban két olyan kollégát vettek fel húszfős csapatukba, akik a cég gyakornoki programján bizonyították rátermettségüket.

Mindemellett immár második éve szervezik meg a Product Design Talks-t, Magyarország professzionális design meetupját, és a fintech szektor mellett más piaci szegmenseket is kiszolgálnak. Szolgáltatásaik között ugyanakkor a grafikai tervezést is megtaláljuk, az utóbbi időben pedig több online média platformmal is együttműködésbe kezdtek. Sőt, még hangalapú interface-ek fejlesztésével is foglalkoznak, így könnyen lehet, hogy legközelebb már az ő „hangjukon” szólal meg a telefonunk.

A közeljövőben még több hangvezérlésre fókuszáló projektben szeretnék kipróbálni magukat, illetve 25-30 főre szeretnék növelni a csapatot és hollandiai irodát is terveznek nyitni. Reméljük, hogy ha a hangjukkal nem is, de egy amszterdami kiruccanáson már hamarosan összefuthatunk velük.

Galéria