Fellélegezhetnek az autentikus, egyedi esküvői ruhákra vágyó menyasszonyok, ugyanis egy új, upcycling szemléletmódot kitűző márka jelent meg a hazai kínálatban FANNiHALMi Bridalwear néven.

Halmi Fanni nagy utat járt be, mielőtt az esküvőiruha-tervezésnél kötött ki. Érettségi után modellező technikusi szakképesítést szerzett, majd filmekben, reklámokban dolgozott jelmeztervezőként, stylistként, a közelmúltig pedig irodai munkát végzett.

Bár a professzionális tudása már megvolt hozzá, komolyabban mégis akkor játszott el a saját márka létrehozásának gondolatával, amikor egy barátnője felkérte, hogy készítse el számára álmai esküvői ruháját.

Ennek hatására döntött úgy, hogy elindítja saját esküvőiruha-márkáját, amiben az újrahasznosításra helyezi a hangsúlyt. Kreációi nemcsak a fenntartható szemléletmód, hanem egyszerre vintage és friss megjelenésük miatt is üde színfoltot képviselnek a piacon.

Vállalkozásában újrafelhasznált alapanyagokból készült menyasszonyi ruhákat tervez, kivitelez. Az alapanyagokat magánszemélyektől, esküvői szalonokból és turkálókból szerzi be, helyben, azaz többnyire Budapesten, de előfordult már olyan eset is, hogy az Egyesült Királyságból érkezett hozzá ruha. Ugyanakkor “adományok” is befutnak hozzá, amelyeket azzal a céllal kap, hogy a ruha új életre kelhessen és örömet szerezhessen más menyasszonyok számára is.

Fanni követi a trendeket, de nem kizárólag az esküvői újdonságokat tartja szemmel, hanem a kortárs képzőművészet, fotográfia, film és design is lelkesíti, tehát mondhatni minden művészeti ág inspirálja, amely gyorsan és artikuláltan képes reagálni a globális állapotokra. Hiteles és klasszikus hangulatot igyekszik képviselni ruháival, amelyek képesek megmutatni az alapanyagok, formák változatosságát, akár mások által “szemétnek” nevezett matériákból.

Fanni ízig-vérig emberközpontú tervezőnek tartja magát, így számára az emlékezetes ruhák mellett a megrendelőkkel eltöltött közös idő is fontos, hiszen ennek során a legutolsó gombig megismerheti a menyasszonyok igényeit és még mosolyt is csalhat az arcukra.

Bár a márka csupán 2021 januárjában indult, Fanni máris komoly elismeréseket tudhat magáénak: vállalkozási ötletével sikeresen elnyert egy pályázati támogatást, amely az elindulásban segítette, illetve 2019-ben egy vállalkozásindítási, és -fejlesztési programba is beválogatták, amely az ígéretes női vállalkozókat segít felkészíteni az üzleti életre.

A FANNiHALMi workshopjának keretében lehetőség nyílik megismerni különböző díszítési technikákat (pl. textilvirágok készítése, gyöngyözés) szabászati hulladékokból.

Galéria