Az érdeklődők válogatást láthatnak a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) idei, a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójában helyezést elérő művészeti szakos hallgatóinak munkáiból, valamint néhány kiemelt hallgatói projektből. A pergő ritmust és az érdeklődés fenntartását a hallgatók 10 perces előadásai garantálják.

A Hallgatói Prezentációs Estek programsorozatot 2013-ban indítottuk el azzal a céllal, hogy a METU művészeti szakjainak hallgatói és tanárai számára átfogóan megismerhető legyen az egyes szakterületeken végzett munka. Az esemény számos célja közül az egyik legfontosabb, hogy a hallgatók jól strukturált, tömör előadásban tudják bemutatni alkotásaikat és a hozzájuk vezető gondolatmenetüket.

A mostani Flash! Extra esemény a Budapest Design Week részeként olyan előadásokat sorakoztat fel a formatervezés, a divat- és textiltervezés, a művészet- és designmenedzsment, az építészet, a környezetkultúra, a fotográfia, a tervezőgrafika, valamint az animáció és médiadesign területéről, amelyek olyan fontos témákra reflektálnak, mint a fenntarthatóság, az újrahasznosítás és az alternatív anyagok használata.