A webinárium során a WEALL 2021. évi FOLD kapszulakollekcióján keresztül ismerhetik meg az érdeklődők a hibrid divat jelenségét és a slow fashion márka társadalmiasítási projektfókuszú tervezési és gyártási stratégiáját.

A környezetvédelem és a fenntarthatóság napjainkra társadalmi igénnyé vált, és a designerek számára már elvárható minimum a tervezői gyakorlatokban. A lokális design iránti érdeklődés növekedésével párhuzamosan a tervezői aktivizmus is fokozódott.

A tudatosságra épülő 60 perces webinárium, egyben projekt egy friss, mikroszintű kortárs fogyasztási szemlélet kialakítására és jó gyakorlatként történő társadalmiasítására tesz kísérletet. Balogh Dóra designer célja a szezonokat egyesítő 2021-es FOLD kollekción keresztül bemutatni a klasszikus piaci modelltől való különbözőség okait és a tervezői célkitűzéseket. Az előadás a hibrid divat (hybrid fashion) lehetőségeire, a körforgásos designra (circular design), valamint a hulladékmentes (no waste) és szolgáltatásalapú tervezési stratégiára tér ki a kapszulakollekció gyártási folyamatainak ismertetésével.

Az előadás a fenntartható divat, a szemléletformálás és a részvételiség révén szorosan kapcsolódik a tervező Debreceni Egyetemen folytatott divatelméleti PhD-kutatásához.