A Budapest Design Week Kedvenc tárgyam interjúsorozatában elismert tervezőket és közéleti szereplőket kérünk meg arra, hogy meséljenek a számukra legkedvesebb tárgyaikról. Kérdéseinkre ezúttal Lakatos Márk stylist válaszolt.

Mi a kedvenc tárgyad?

Talán nem meglepő módon egy divatkiegészítőt választottam kedvenc tárgyamnak, amely egy GUCCI táska. Ezt a kosárlabda formát idéző darabot számomra fontos dolgok jellemzik: uniszex, kézműves, és nagyon egyedi. Imádom a konyakszínt, amely a szintén limitált darabszámú fekete és bordó táska mellett még ritkábbnak számít, nem is szerepelt a fő kollekcióban, így szinte kizárt, hogy szembejöjjön velem.

Miért tartod „jó” tárgynak?

Igazi eye-catching darab, amely szinte vonzza a tekintetet, és nagyon emlékezetes – ha elveszíteném, a social médiás szereplései után már biztosan sokan tudnák, hogy hozzám tartozik. Tökéletes a szín és forma egysége, időtálló a design – 40 éve is menő lett volna és 40 év múlva is az lesz szerintem –, ráadásul jól passzol a mostanában népszerű, sportos elemeket divatba emelő trendekhez.

Mi a tárgy története, hogyan jutott hozzád?

Ez egy számozott példány, amelyre a New York-i Soho negyed Gucci concept store-jában bukkantam. Ez az üzlet egyébként tökéletesen tükrözi az egyik kedvenc márkám szellemiségét, a GUCCI ezerszínű életérzését: ezen a helyen nincs munkaruha, a karakteres eladók, akik nem mellesleg mind művészek, egyedileg, saját maguk által összeállított, menő szettekben segítenek.

Mit gondolsz, milyen szerepet játszik a design abban, hogy ez a tárgy a kedvenced?

A design a legfontosabb eleme ennek a táskának. Szerintem ez egy igazi ikon a maga nemében, és főleg manapság, a naponta változó „Insta” kultúrában kell, hogy legyen legalább egy olyan – régi vagy akár új – statement darabod, ami igazán Te vagy.

Lakatos Márk stylist

Galéria