Az Eventuell Galéria inkubációs programja keretében ezúttal öko- és társadalomtudatos projekteket mutatnak be. A kiállítások alkalmával az alkotók személyes prezentációinak segítségével betekintést kaphatunk az alkotófolyamatokba, az inspirációkba és a fiatal tervezőket foglalkoztató, mindannyiunk számára fontos, előremutató felvetésekbe.

A második kiállítás meghívottja az itthon. stúdió. Az alapítók, Király Adrienn és Szalai Bálint tavaly indították el saját projektjüket itthon. néven. A márka Bálint vajdasági szülővárosának kézműves hagyományaira támaszkodva az ott élő mesteremberek lehetőségeit kívánja szélesíteni. A kézművesekkel együtt létrehozott kollekció a helyi értékeket és szakmai tudást vegyíti a kortárs design eszköztárával.

Az első kollekcióban kis szériában készülő, magas minőségű hétköznapi tárgyak kaptak helyet, amelyek funkcionalitásuk mellett az otthonosság érzetét is erősítik. A hangulatában visszafogott, nyugalmat sugárzó tárgyegyüttest ülőkék, különféle tárolók, konyhai eszközök alkotják, amelyeket a természetesség és a földszíneken alapuló színhasználat rendez szerves egységbe.

A projekt tavaly elnyerte a Határtalan Design Díjat, a kiállítás pedig az azóta eltelt egy év eseményeiről számol be.

A kiállítások regisztráció nélkül látogathatók, de a tárlatvezetéseken való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Galéria