A hazai designélet hosszú évek óta meghatározó fóruma a Határtalan design / Design without borders (dwb) kiállítás.

Az intézményi háttér nélkül szervezett design- és immár összművészeti esemény kezdetben csupán hazai tervezőket, néhány évvel később már régiós alkotókat is bemutatott, idén ősszel pedig 16 ország több mint 120 alkotójának művei lesznek láthatók majd két hónapon keresztül Budapesten. A kiállításon belül a szlovén design legújabb törekvéseit Made in Slovenia – The Future of Living címmel láthatja a közönség.

A projekt a műfajok és tematikák közötti átjárhatóságot állítja fókuszba, de a neve a kezdeményezés nemzetköziségére, a régiós párbeszédre, az európai összetartozásra és az egyes művészeti ágak közötti kapcsolatokra is reflektál. A szervezők kifejezett szándéka, hogy bemutassák a design tágan vett értelmezési lehetőségeit: a fogalmat kiszélesítve a kreatív szemléletet és az innovációt helyezik a középpontba. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a bemutatott alkotások, projektek, tárgyak a legkülönfélébb területeket – képzőművészet, tárgy- és formatervezés, vizuális művészetek és előadó-művészet – kapcsolják össze.

A kiállításon jó néhány nagy név megjelenik majd, köztük a finn Yrjö Kukkapuro, Erja Hirvi, a spanyol Jamie Hayón, a walesi Ross Lovegrove. A kortárs ékszertervező iskolákat bemutató sorozat keretében az Észt Művészeti Akadémia Ékszer és Ötvös Tanszéke hallgatóinak munkái lesznek láthatók. Új felfedezettek a Łódźi Designfesztivál „must have” pályázatának győztes alkotásai, melyek a Mickiewicz Intézettel együttműködésben jutnak el a közönséghez.

A designeseményen a dwb VLOG filmjeit is vetítik majd, az összművészeti jelleget pedig a tárlatvezetésekhez kapcsolódó kortárs komolyzenei és táncművészeti programokkal erősítik.

Részletes program – regisztrációköteles. Regisztrálni az alábbi linken lehet: http://kiscellimuzeum.hu/mi_zajlik_epp

Október 10.
10:30 - 14:00: Design without borders nemzetközi on-line meeting és prezentációk
14:15 - 15:00: Made in Slovenia - tárlatvezetés: Zala Košnik, Mika Cimolini a kiállítás kurátorai és Anja Zorko ljubljanai Kreatív Központ igazgatója
15:00 - 15:20: Góbi Rita Társulat kortárs táncelőadás 15:30 - 16:45: Kurátori tárlatvezetés: Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás a Határtalan design kiállítás kurátorai
17:00 - 17:30: Szegő Dávid (dob) musician & composer "An Object's Speech" szólókoncert

Október 16.
16:00 - 16:20 Előhang - Szatzker Zsanett harmonikaművész és Kovács Balázs harsonaművész Kortárs zenei koncertje
16:20 - 17:30 Kurátori tárlatvezetés - Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás

Galéria