A projekt a designer és a "csináld magad" jelenség kapcsolatát vizsgálja. Ennek eredménye azt mutatja, hogy a saját készítésű tárgyakat nemcsak olcsó, alternatív megoldásként kell felfogni, amelyeknek minimális az esztékiai értéke, hanem éppen ellenkezőleg: kiemeli a saját kezűleg készítés előnyeit mind az egyének, mind a társadalom számára. A környezetvédelmi szempontok – például a szállítás, a csomagolás és a kereskedelmi túltermelés csökkentése – mellett az emberi megközelítést helyezi előtérbe, hogy a felhasználók megértsék és és értékelni tudják a rejtett ötleteket. Az alkotási folyamat így a tárgyalkotás és a termék szerves részévé, közös élménnyé válik.

Az installáció kiállítási keret az egyes világítótestekhez és önmaga számára is: szét lehet szerelni és egy pontos használati utasítás szerint újra összerakni. Az egész teret könnyedén össze lehet csomagolni, áthelyezni és bárhol máshol felépíteni. Az indulás Prágában volt a Designblok 2020- keretében, az első külföldi állomása Budapest, majd tovább utazik Berlinbe, Madridba, Londonba, Tel Avivba és Tokióba…

A három kiállított világítótest tervezése azonos alapokon nyugszik: házilag elkészíthető legyen átlagos szerszámok használatával, alacsony költséggel, alkatrészek számának minimálisra csökkentésével. Mindhárom lámpa más-más játékos mechanikai elven működik, amely éppen a minimál esztétikának köszönhetően érvényesül.

Csináld magad! Készíts egy TeePee fogast magadnak!

A kiállításhoz kapcsolódóan Eduard Herrmann és Matěj Coufal workshopot tart, melynek keretében a résztvevők egy TeePee ruhafogast készítenek maguknak.

Az eseményt a COVID szabályoknak megfelelően az óvintézkedések betartásával tartjuk meg.

A workshopon való részvétel regisztrációhoz és részvételi díj befizetéséhez kötött

Galéria