A Budapest Design Week Kedvenc tárgyam interjúsorozatában elismert tervezőket és közéleti szereplőket kérünk meg arra, hogy meséljenek a számukra legkedvesebb tárgyaikról. Kérdéseinkre ezúttal Huzella Júlia színművész válaszolt.

Mi a kedvenc tárgyad, és miért?

Kedves családi barátunk, Ádám Krisztián ötvösművész gyűrűi. Nagyon ritkán hordok ékszert, de ezek közül egy biztos, hogy mindennap van az ujjamon.

Miért tartod „jó” tárgynak ezeket?

Nagyon fontos számomra, hogy a tárgyaknak legyen története, személyesen kötődjek hozzájuk.

Mi a tárgyak története, hogyan jutottak hozzád?

Az első lánykérés formájában, a második jegygyűrűként, a harmadik házassági évforduló alkalmából, és a gyönyörű nagy, már-már tölcsér a szarajevói filmfesztiválra kísért el.

Mit gondol, milyen szerepet játszik a design abban, hogy ez a tárgy a kedvence?

Férjem, Balogh Balázs designer álmodta meg ezeket az ékszereket. (kivéve a nagy oválisat). Határozott elképzelése volt, milyen jelentéseket hordozzanak ezek a gyűrűk. Ebben a gondolkodásban és a létrehozásban Krisztián tökéletes partnere volt. Imádom, hogy egyszerűek, de mindegyikben van valami rafináltság, valami plusz, egyedi. Ezektől lesz utánozhatatlan. Ráadásul tudom, hogy sehol nem jön velem szembe. Ezért is fáj különösen, hogy a férjem elvesztette a saját jegygyűrűjét.

Galéria