A program első részében a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány divattervező és kézműves cégeknek is hasznos szolgáltatásai kerülnek bemutatásra, kiemelten a mikrohitel-konstrukció, amely olyan kezdő vállalkozásoknak segítség, amelyek nem kapnak banki hitelt, illetve a kifejezetten kézműveseknek kialakított mikrohitel-lehetőségről is szó esik.

Emellett az EU-s támogatással megvalósuló Interreg Europe CRAFTS CODE projektet is megismerhetik, amelynek célja, hogy ösztönözze a kézműves kkv-kat az üzleti ismeretek elsajátítására és nemzetközivé válásra. Célja még ezenkívül a kkv-k versenyképességének javítása a kézműves ágazatban egy olyan keretrendszer kidolgozásával, amely ösztönzi a szakpolitikai tanulást és a kapacitásépítő tevékenységeket, valamint a regionális fejlesztési programok végrehajtásának javítását a döntéshozók bevonásával és jó nemzetközi gyakorlatok bemutatásán keresztül.

A második szekcióban olyan nemzetközi jó gyakorlatok (ír, spanyol és magyar) kerülnek bemutatásra, amelyek a kézműveseket támogatják és kiválóan alkalmazhatók a COVID-19 világjárvány utáni szép új világban, ösztönzik az összefogást és segíti a kézművesek fennmaradását, megélhetését, egyszerűen átültethetőek akár magyarországi kézműveseket összefogó integrátorok gyakorlatába is.

A harmadik etapban online interaktív kapcsolatépítés zajlik az előadókkal és a többi résztvevővel (országhatárokon innen és túl), az érdeklődők személyre szabott választ kapnak kérdéseikre, és lehetőség nyílik jövőbeli együttműködések kialakítására is.

A program angol nyelven zajlik és a Design Hét 2021 keretében kerül sor, szinergiában a 19. EU régiók és városok hete kezdeményezéssel összhangban és az Interreg Európa CRAFTS CODE projekt égisze alatt.