Az elmúlt kicsivel több mint egy év, a világjárvány, a karanténban töltött időszak mindenkiben mély nyomot hagyott. Mindez befolyásolhatta a kapcsolattartási, sportolási, alvási rutint, megváltoztathatta a vásárlási és főzési szokásokat, de megtaníthatott a tudatos tervezésre, szelektálásra is, teret engedhetett az olvasásnak, filmnézésnek, különböző művészeti ágak és technikák, anyagok kipróbálásának, valamint régóta halogatott tenni- és tanulnivalók pótlásának.

Kinek milyen újdonságot hozott a pandémia? A világjárvány még inkább tudatosította a KACs Műhely tagjaiban, mennyire fontos, hogy odafigyeljenek a környezetükre, ezért továbbra is olyan alapanyagokkal dolgoznak, amelyek újrahasznosíthatók, ezzel is odafigyelve a fenntarthatóságra. Viszont a napi rutinjaik is átformálódtak, aminek köszönhetően olyan tudással és szokásokkal lettek gazdagabbak, amelyeket másokkal is szeretnének megosztani workshop formájában.

1. Párnahuzat-tervezés

Megváltozott alvási szokások, tudatos pihenési idő beiktatása: párnahuzat-tervezés hőprés technikával.

2. Re-kreáció – Menj a szabadba tudatosan!

Megváltozott sportolási, kirándulási szokások: praktikus evőeszköztartó, valamint pikniktárolók tervezése és készítése.

3. Ruha upcycling – Pólófonal és kiegészítő készítése a KACs Műhellyel

Megváltozott öltözködési szokások: régi pamutruhákból, pólókból fonalkészítés, majd azokból egy-egy kiválasztott használati tárgy horgolása.

Galéria