Millennium Háza, Szekszárdi Borvidék, Artmagazin, Magyar Formatervezési Díj. Csak néhány azok közül a brandek közül, amelyek az L² Studiónak köszönhetik arculatukat, és most végre azt is megtudhatjuk, hol és hogyan készülnek a Lakosi testvérek minimalista tervei.

Lakosi Krisztián és Richárd a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett tervezőgrafikusként, és már korai munkáikban is egyértelműen kirajzolódott a design művészi megközelítésmódja iránti fogékonyság.

Lakosiék mindig is elválaszthatatlanak voltak egymástól, ezért nem is volt kérdés, hogy felsőfokú tanulmányaikat szintén együtt fogják végezni, majd idővel közös vállalkozásba fognak. Végül 2016-ban alapították meg az L²-t, amely mára Budapest egyik legmenőbb grafikai stúdiójává nőtte ki magát, ahol szinte egymásnak adják a kilincset az arculat-, csomagolás- és kiadványtervezésért sorakozó ügyfelek. Így hát a startupoktól a ruhamárkákon át múzeumokig, Magyarországtól pedig Örményországon át Ausztráliáig számos izgalmas projektben működhettek már közre.

Partnereik között a Büttner Borászat, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is szerepel, valamint rendszeresen találkozhatunk munkáikkal az Artmagazin címlapján, illetve többek között Frida Kahlo kiállításának arculatát vagy épp a Magyar Formatervezési Díj katalógusait is nekik köszönhetjük. Utóbbit Molnár István-díjjal jutalmazta a szakma 2020-ban.

A tervezői munka mellett oktatnak is, így aki szeretné elmélyíteni tudását grafikusként, az a Budai Rajziskolában is találkozhat velük. Krisztiánék ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy nem művészként, hanem problémaorientált designerként gondolnak magukra, munkáik pedig teljes mértékben alkalmazkodnak ügyfeleik igényeihez. Naprakészségüket nemcsak abból merítik, hogy folyamatosan képzik magukat, hanem közvetlen környezetünk is motiválja őket: az Andrássy út közelében található co-working irodájukban inspiráló alkotói közösségben töltik mindennapjaikat.

Az L² Studio párosa a helyszínről jelentkezik be a Budapest Design Week alatt, online programjuk során pedig megvalósult és készülő projektjeik színfalai mögé leshetünk be.

Galéria