A Magyar Divat Szövetség Egyesület izgalmas divat-design játékkal készül a Budapest Design Week 2021 rendezvényre, amivel keretet szeretne adni fő üzenetének, a kortalanságnak és minőségnek. Tudatosan és ezer szállal kötődünk hagyományainkhoz, így az egyesület célja, hogy változatlan formában megőrizze és minőségi módon meg is újítsa őket.

Olnline játék

Az MDSZ Ládafia – Éltető hagyományaink címmel online közösségi játékot indít a Facebookon. A játékban három témában várják a résztvevők saját, írott és fotóval ellátott tartalmait, melyekből virtuális kiállítás készül az egyesület közösségi oldalán.

Témák:

1. Öröklött ruhatár – Az a ruha, amire vágyunk, valakinek ott lapulhat a szekrényében, vagy átalakításra vár. Ebbe a csoportba beletartozik minden, ami az öltözködéssel kapcsolatos és féltve őrizzük, vagy a régi darabot átalakítva a mai igényekhez mérten viseljük is. A kreatív redesign játék a fenntarthatóságra ösztönöz minden résztvevőt, ami a 21. század divatfolyamatainak kulcsüzenete.

2. Elfeledett receptek – Avagy a gasztronómiának is vannak trendjei, amelyek sokszor jól bevált hagyományokon alapulnak. A jól átgondolt ételtervezés és az ízek élvezete egyszerre közösségteremtő, lokális és slow folyamat.

3. Lakás vagy otthon? – A terek és a berendezések változása, változatossága a generációk tükrében. Biztos mindenki őriz olyan tárgyakat, bútorokat, képeket, hímzett párnákat, kézimunkákat, terítőket, melyeket még a nagyszülei is használtak, és fontos része a lakásának mind a mai napig. Mi ment, mi maradt, és miért?

Offline előadás és beszélgetés

A Magyar Divat Szövetség különleges klubnappal is készül. Szenvedélyük, a minőségi magyar divat és kortalan elegancia ezúttal is az esemény vezérfonala. Mit és miért őrzünk a ládafiában, a gardróbban és a szelencékben? Mindez miért fontos a pandémia után? Ruhák, receptek, lakásdíszek különleges válogatása az MDSZ tagjaitól a személyes történetekben előadva. A program interaktív beszélgetés az érdeklődő közönséggel.

Galéria