Október 7-én kerültek átadásra a Magyar Formatervezési Díjak. Az értékeltek közül most a Termék kategóriában díjazott a BAYZ Audio Counterpoint 2.0-t mutatjuk be.

Az egyedi gyártású szélessávú hangsugárzó igazi áttörést biztosít mind tudásban, mind design-ban a hazai piacon megtalálható hangszórók világában. Szabadalmaztatott 360 fokos sugárzás, nagy sávszélesség 1-50 kHz, nagy sebesség, alacsony torzítással, és nulla betörési mód. Többek között ilyen ígéretekkel kínálja legújabb szabadalmát a tervező, aki erős fizikai-és audio kulturális alapokat kapott családi hátteréből. Az évtizedek műszaki tapasztalatain alapuló formatervezés mellett, a vizuális kivitelezés is Zoltán munkájának gyümölcse. A hangszóró megjelenése nem átlagos, a tervezés során kiemelkedő hangsúlyt kapott a minél kisebb saját tömeg, a nagy merevség és a saját rezonancia-frekvenciától mentes kialakítás. Optimalizált motorrendszer és specifikus kialakítás jellemzi az egész belső szerkezetet, amit egy gondosan megtervezett, szénszálas, 25 négyzetméter prepreggel beépített tükörfényes felületű doboz borít. A 32 kg-os, igazán elegáns kialakítású, innovatív hangszóró minden otthon legszebb dísztárgyául is szolgálhat.

A bírálóbizottság értékelése:

A high-end audio világára leginkább a kompromisszummentesség, a tökéletességre való törekvés igénye jellemző. A cél a legtökéletesebb hangvisszaadás elérése minden áron. A BAYZ Audio Counterpoint 2.0 hangfalcsalád ennek a filozófiának világszínvonalú példája. A hangfalak a több évtizedes kutatás, a kifinomult és különleges, szabadalmakkal is védett koncepció, az igényes, magas színvonalú műszaki tartalom és a letisztult, időtlen formaalkotás, valamint az ehhez társuló igényes kivitelezés finom összjátékaként jöttek létre. A készülékcsalád különlegességét a BRS (Bay Radial Speaker) elnevezésű saját fejlesztésű, 360 fokban sugárzó dinamikus hangszóró jelenti. Eköré épül a műszaki, akusztikai tartalom és az egyszerre funkcionális és magas esztétikai értékű forma. Világszínvonalú hang világszínvonalú formába öntve.

A Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj idei díjazottjainak listája itt tekinthető meg.

Galéria