A MNTS MSKNT a ruháinkhoz fűződő emlékek, történetek, személyes kötődések láthatóvá tételével, középpontba helyezésével invitál arra, hogy ruhatárunkat tudatosabban, nagyobb szeretettel és gondoskodással szemléljük.

A MNTS MSKNT egy szolgáltatás és művészeti projekt is egyben: a vásárló egy már nem (vagy sosem) hordott, de számára magas érzelmi töltettel rendelkező ruhadarabja egy funkcionális, a jelenlegi személyiségét tükröző ruhadarabként születik újjá más anyagokkal kiegészülve, új formát kapva. A Budapest Design Week során öt résztvevő egy workshop keretében Burány Vera tervezővel közösen tervezheti meg egy régi kincs átalakítását, beépítését egy új ruhadarabba, amelyben így a régi és új találkozik.

A workshopra való jelentkezés feltétele az újjászületésre váró ruhadarabról készült fotó, és egy hozzá fűződő emlék, történet elmesélése. A jelentkezők három-négy eredeti design közül választhatják ki, melyikbe épüljön be a régi. Kiválaszthatják, milyen új anyagokkal kombinálnák, majd a kiválasztott fazont ízlésük szerint módosíthatják. A ruhadarabokat a tervező maga készíti el a workshopot követő hetekben, személyre szólóan.

A workshopot egy háromnapos kiállítás is kíséri, amelynek keretében a projekt II. fejezete (HEAL) kerül bemutatásra. Ennek központi témája az emlékezés, elengedés és gyógyulás, valamint olyan ruhadarabok, amelyek csak porosodnak egy szekrény, vagy padlás mélyén, és amelyek egy olyan életszakaszhoz kapcsolódnak, ami már elmúlt vagy amiket olyasvalakitől kaptunk, aki már nincs velünk.

Galéria