Az elmúlt két év eseményei, a járványhelyzet és az azt övező izoláció különböző módon hatott a képzőművészek életére és alkotói munkájukra? Volt, aki számára a bezártság nehézséget hozott, volt, akit kifejezetten inspirált.

A számos elmaradt és újonnan megnyílt lehetőség olyan nyomokat hagyott, aminek köszönhetően hosszú távon a képzőművészet egy különleges korszakának tekinthető a mostani. Emellett a vásárlói trendek is jelentős változáson mentek át, az otthonukban ragadt és otthonukat irodaként is használó emberek számára felértékelődött a saját környezetük esztétikai minősége, aminek köszönhetően már nem kizárólag egy szűk gyűjtői réteg, hanem egy sokkal szélesebb vásárlói közönség érdeklődik a képzőművészeti alkotások iránt. Mindemellett az online tér és az online értékesítés szerepe minden iparágban tovább erősödött, a műalkotások ily módon is elérhetőbbé váltak az átlagemberek számára. A youngart.hu egy olyan kezdeményezés, ami amellett, hogy a fiatal képzőművészeket támogatja és felkarolja, a fent említett előnyök, és új trendek kihasználásával hidat teremt a művészetkedvelő nagyközönség és a fiatal tehetségek között.

A kiállítás azt kívánja szemléltetni, hogy a covid helyzet hatásai milyen módon változtatták meg a képzőművészek munkásságát, egyrészt olyan művek bemutatásával, amelyeket ez a téma ihletett, másrészt olyan alkotások és alkotók bemutatásával, akik számára a fenti trendek hatására új lehetőségek nyíltak meg.

Galéria