Az érdeklődők többek között a Bitcoin fizetőeszközt működtető blockchain technológiával is megismerkedhetnek az előadás során, lévén az esemény fő témáját adó NFT, azaz Non-Fungible Token is ezen az elven működik.

Az NFT rövidítés feloldásának jelentése magyarul: nem helyettesíthető token/érme. Az NFT-k „smart-contract” formájában lévő szoftverkódokból állnak, amelyek közvetlenül szabályozzák a digitális pénznemek vagy -eszközök átadását a felek között, bizonyos feltételek mellett. A digitális kreatív alkotások tulajdonjogának nem reprodukálható digitális tanúsítványaként szolgálnak. A digitális műalkotásokról, valamint a létező bútorokról képzett NFT-k a virtuális térben hatalmas potenciált rejtenek magukban. A virtuális és fizikai világ összekapcsolása egyelőre csak próbálkozás, ebben a szektorban a bútoripar úttörő ágazat.

Az előadás második részében az érdeklődők képet kapnak a bútoripar jelenlegi helyzetéről, valamint szó lesz arról is, hogy miként kerül a virtuális térbe egy fizikai termék, vagy éppen fordítva.

Az előadás harmadik részében a művészek és a designerek által kevésbé ismert, ám annál fontosabb területről, a szerzői jogról esik szó. A szerzői jog minden egyes új gondolatban, találmányban és tervben tetten érhető, és amint a tervekből valóság lesz, aktivizálódik, így valakinek védelmet, valakinek viszont fejtörést okoz, ezért érdemes a vele kapcsolatos alapismereteket minél korábban elsajátítani.