A Budapest Design Week Kedvenc tárgyam interjúsorozatában elismert tervezőket és közéleti szereplőket kérünk meg arra, hogy meséljenek a számukra legkedvesebb tárgyaikról. Kérdéseinkre ezúttal Lakosi Krisztián tervezőgrafikus, az L² studio alapítója válaszolt.

Mi a kedvenc tárgyad?

A kedvenc tárgyam a növénytartó polcom, mert sajátkezűleg készült, tökéletesen ellátja a funkcióját, és a tervezése és összebarkácsolása szép emlék.

Miért tartod „jó” tárgynak?

Növeli azt a felületet a lakásban, ahova jó fényviszonyok mellett növényeket tudok rakni. 
A polcok nem közvetlenül egymás alatt vannak, hanem kicsit eltolva, ezért a növények túl is nőhetik a saját helyüket anélkül, hogy akadályba ütköznének. Emellett az alsó polcon van egy olyan speciális fényű LED lámpa ami elősegíti a növekedést a magoncoknak.

Mi a tárgy története, hogyan jutott hozzád?

Megterveztük – volt pár cipőtartó polc képe lementve inspirációnak a telefonomban –, aztán elmentünk az Obiba vettünk deszkákat, facsavarokat, világos lazúr festéket és összeszereltük a mai állapotára. A lámpa később került felszerelésre.

Mit gondolsz, milyen szerepet játszik a design abban, hogy ez a tárgy a kedvenced?

A felhasználói élmény maximális, ami a design egy fontos szegmense, ezért azt gondolom, hogy nagy szerepet játszik a design abban, hogy ez egy kedves tárgy legyen a számomra.

Lakosi Krisztián tervezőgrafikus, az L² studio alapítója

Galéria