Az elmúlt év megmutatta nekünk, hogy mennyire könnyen korlátozhat minket bármilyen külső tényező szabadságunk megélésében. Hogy egyénként mennyire elszigeteltek és sérülékenyek vagyunk.

Ez a mentális állapot pedig ráirányította figyelmünket a kooperáció erejére, egyúttal rávezetett minket az alkotás alternatív formáira is. Alapjaiban értékelődött fel látásmódunk, gondolataink kinyilatkoztatása, a teremtés és kölcsönhatás fontossága, hiszen a saját világunkba bezárva fellépő hirtelen impulzusredukció hosszú távon élhetetlen. Mi most ennek a szunnyadó alkotás és kölcsönhatás iránti vágynak szeretnénk teret adni, hogy egy speciális kollaboráció révén sajátos és minden bizonnyal különleges produktumot hozzunk létre.

A MaxCity önálló identitású, lüktető mini piacok egysége, tele világhírű formatervezők remekeivel. De itt a designt készen kapjuk, hiszen valahol valakik már tökéleteset alkottak. Ez alkalommal viszont izgalmas kísérletre invitálja a helyszín a hozzá ellátogatókat a Budapest Design Week idején: egy jövőbe mutató installáció közös megépítésére Rising Grid – The Collab Cube címmel.

A MaxCity csapata művészek bevonásával hoz létre olyan inspiratív alkotóteret, amelybe progresszív formákkal, színekkel és fényekkel teszi le a tíz nap alatt felépülő tér alapkövét, és amelyet 2021. október 8-án 18 órától a Budapest Design Week időtartamára átenged az érdeklődőknek, hogy a rendelkezésre álló eszközök segítségével bárki hozzátehessen valamit, és ezáltal ő maga is részesévé válhasson egy különleges alkotás megszületésének.

A művészetek egymásra hatását erősítendő az inspiratív állapotot zenei aláfestésként olyan etűdökkel fokozzák, amelyeket hazai elektronikus zenészek és DJ-k írnak a kezdő installáció által ihletve, kifejezetten erre a célra. Ily módon a kísérlet arra is kiterjed, hogy különböző zenei alkotók hogyan reflektálnak ugyanarra a vizuális hatásra a saját eszközrendszerükkel.

A rendhagyó kísérletet kamerával rögzítjük, hogy dokumentálhassuk a közös alkotás teljes folyamatát.