A Deák17 Galéria 2021. szeptember 23. és október 30. között, így a Budapest Design Week idején is a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium designtárlatának ad helyet, Stand by me címmel.

A kiállításhoz kapcsolódóan a fesztivál alatt a galéria és a technikum közös, bárki számára látogatható nyílt tanórákat szervez október 12–­16. között; minden tanítási napon más-más designszakterülettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A programot megelőzően mint bevezető tanórát hirdetjük meg Wakabayashi Fumio workshopját. A sokszorosító grafika japán származású, nemzetközileg elismert mestere előadásán a fametszés elméletével és gyakorlatával is megismerkedhetnek az érdeklődők, workshop keretében. Az 1942-ben Naganóban született, és 1966-ban a Musashino Art Universityn diplomázott művész 1991-ben a Váci Grafikai Műhely meghívott vendégeként dolgozott először Magyarországon. Az itt átélt élmények és a kialakult művészbarátságok hatására azóta is szívén viseli a japán–magyar művészeti kapcsolatok ápolását: szülővárosában (eredetileg Kamiyamada, mai nevén Chikuma) tizenhat éven keresztül szervezte a Kortárs Japán–Magyar Grafikai Kiállítást, és számos alkalommal állított ki Magyarországon is.

Az október 7-i workshopon Wakabayashi Fumio a fametszés, azon belül is a tradicionális japán nihonga technika titkaiba vezeti be az érdeklődőket.

Galéria