A Zabella Zine irodalmi zine-készítő workshopra invitál mindenkit, aki kipróbálná magát a közösségi versírásban és egy saját zine elkészítésében.

A Zabella Zine egy irodalmi fanzine, vagyis egy független nyomtatott kiadvány, amely negyedévente jelenik meg, mindig különböző témákban, más-más alkotók illusztrációival és vendégversekkel.

IRODALOM

Az irodalmi workshop célja, hogy a közös versalkotás során közelebb hozza a Budapest Design Week hívószavát (New Standards) a résztvevőkhöz.

KÖZÖSSÉG

Mindezt csapatmunkában teszik, ugyanis együtt írják a verset.

KREATÍV KIKAPCSOLÓDÁS

A workshop lezárásaként minden résztvevő kollázstechnikával díszítheti ki a saját zine-jét.

A versírás a klasszikus papírhajtogatós játék módszerével folyik: mindenki két sort ír, amiből a következő résztvevő csak a másodikat látja, és ahhoz fűzi hozzá a saját gondolatát. Így jár körbe a papír öt percig, és lesz belőle kész szöveg.

A részvételhez nincs szükség irodalmi és művészeti képzettségre. Az alapanyagokat, eszközöket, kellékeket a helyszínen biztosítják. Csak magadat hozd, hogy a többiek veled együtt alkothassanak!

2021. október 9., szombat
Helyszín: Verkstaden Budapest
Időpont: 14:00–17:00

2021. október 16., szombat
Helyszín: ISBN könyv+galéria
Időpont: 13:00–16:00

Előregisztráció szükséges! Jelentkezni a zabellazine@gmail.com e-mail-címen lehet. A levél tárgyaként kérik feltüntetni: „Irodalmi zine-készítő workshop – jelentkezés”. Az e-mail szövege tartalmazza a választott időpontot.

A workshopon való részvétel becsületkasszás. Amennyiben teheted, jelképes összeggel támogasd a Zabella Zine munkáját. Neked köszönhetően nagyobb teret kaphat a független irodalmi publikálás.

A helyszínekről: Az ISBN könyv+galéria a hazai független kiadók és kiadványok első számú képviselője. Folyamatosan bővülő kínálatában a Zabella Zine is helyet kapott. Megközelíthető a Blaha Lujza tértől pár perc sétányira. A Verkstaden Budapest egy kreatív ruházati bolt, csapata fiatal grafikusokból és szabadúszó művészekből áll. Az üzlet nem titkolt célja, hogy segítse az alkotók kiteljesedését. Az alapítók a Zabella Zine-t is befogadták. A helyszín a Rákóczi téri piac mellett található.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. A workshopokkal kapcsolatos kérdések esetén a megadott e-mail-címen elérhetők.