A dizájn és a természet új egysége

2023.09.20. 15:56

Egyedülálló lakberendezési megoldások és friss dizájntrendek várnak az idén ötéves S/ALON BUDAPEST látogatóira szeptember 22-23-24-én.

Az enteriőrdizájn rajongók jól tudják, a szeptember évek óta felejthetetlen élményhétvégét tartogat minden lakberendezést kedvelő és újdonságra nyitott szem számára! A S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás idén is egyedülállóan izgalmas koncepció mentén mutatja be a leginspirálóbb hazai és nemzetközi márkák széles palettáját, emellett számtalan dizájn újdonság termékpremierjét is elhozza.

Kifinomult megoldások padlótól a padlásig

Hazánk legnagyobb dizájn lakberendezési eseményén a lakásfelújításra, építkezésre készülők, és az inspirációt keresők is minőségi módon szelektált, innovatív megoldásokra találhatnak. A kiállítók, lakberendezők és stylistok hónapok óta azon dolgoznak, hogy a 7000 négyzetméteres kiállítótérben gondosan válogatott tárgyakkal és kiegészítőkkel hozzanak létre olyan enteriőröket, melyek sehol máskor és máshol nem láthatóak, kizárólag az esemény három napján. A bútorok, világítástechnikai megoldások, burkolatok, lakástextilek és művészi alkotások különböző helyiségekben jelennek meg: nappali, háló, konyha, fürdő, gyerekszoba, terasz, sőt, még  garázs, home office és zeneszoba is kialakításra kerül, lefedve ezzel az otthon minden tipikus és kevésbé jellemző szegletét is.

A jövő itt van!

A S/ALON BUDAPEST a jövő újdonságaira is reagál, számtalan meghökkentő újdonságot nézhetünk, tapinthatunk és ismerhetünk meg, melyek mindegyike már egy új világ küszöbére kísér minket. Lesz például mesterséges intelligencia segítségével készült tapéta, hangszigetelő vakolat és PET-palackokból készült textilek, melyek a felelős anyaghasználat mellett komoly szerepet vállalnak a vadon élő tigrisek védelmében is.

Egyedülálló világpremier

Alex Proba, a német származású, Kaliforniában élő világhírű tervező a S/ALON BUDAPEST kiállításon mutatja be legújabb kollekcióját. A sokoldalú művész – aki olyan márkáknak tervezett már, mint a Louis Vuitton, a CC Tapis vagy a Samsung – alkotásain a színek és minták hipnotizáló tánca álomképekre és szürreális tájakra emlékeztet. Bár textiljei, kerámiái, szobrai és falfestményei a legkülönfélébb kontextusokban kapnak helyet, mindegyik egyedi látásmódjáról és művészi sokoldalúságáról tesz tanúbizonyságot. Alex most debütáló újdonsága tapétakollekcióként haza is vihető, hiszen rögtön az esemény után már online is rendelhető lesz.

Természet ihlette installációk

A S/ALON BUDAPEST tervezői pályázata évről-évre bemutatkozási lehetőséget biztosít hazai tervezők, stúdiók és szélesebb körben nem ismert alkotók számára, hogy egy konkrét tematika mentén mutathassák meg kreatív látásmódjukat. Az idei pályázat témája a Flower Power, mely a természet és az innovatív dizájn kapcsolatát, valamint a környezettudatosság és az ökologikus design fontosságát dolgozza fel. A bemutatkozó alkotók nem titkolt célja az interakció, installációikkal a lélek harmóniájára szeretnének hatni, hiszen e mai érzékeny lüktetésű világban fontos, hogy otthonunk a nyugalom és a megérkezés színtere legyen. Érzékszerveink használata fontosabb, mint valaha, így illatokkal, tapintható tárgyakkal és szemet gyönyörködtető térélményekkel találkozhatunk a nyertes pályázatok tereiben.

 Hello Magyar Design

A kiállítás állandó tematikus blokkjában, a Hello Magyar Design tárlatában 40 hazai művész legújabb tervezésű bútorait, lámpáit, textileit és kerámiáit ismerheti meg a közönség egy különleges koncepciójú összeállításban: a tárlat idén a föld – víz – tűz – levegő négyesére épül. Közülük számos alkotással a jubileumi, 20. Budapest Design Week fesztiválon is találkozhatnak a nagyközönség.

Inspiráló stílusterek

A S/ALON BUDAPEST stílusterei is évek óta állandó részei hazánk vezető lakberendezési kiállításának. Ezúttal a romantikus irányzat mellett a ’80-as évek geometrikus és grafikai mintáit használó szobabelső, modern orientális és kortárs nomád irányzat, elegáns multikulturális hangulatot és ökodizájn stílust bemutató terek, valamint a francia klasszikus és az egzotikus tájakat, növényeket felvonultató stílusirányzatok is helyet kapnak, ezáltal élőben, stílusok közti kalandozás során élhetjük át a dizájn térszervező erejét.

 A S/ALON BUDAPEST a legfrissebb lakberendezési termékeket és trendeket, jónéhány különleges élményt és egyedi tervezői találkozást hoz el szeptember 22-24. között a Budapest Arénába. A lakberendezési magazinokban és a social médiában látható lenyűgöző otthonok ragyogó világa itt három napra kézzelfogható közelségbe kerül!

A belépőjegyeket érdemes már előzetesen megvásárolni, hiszen így a kedvezményes jegyár mellett a sorban állást is elkerülhetjük.

www.salonbudapest.hu