Borbás Dorka kedvenc tárgya – LEGO

2022.11.30. 16:00

A Budapest Design Week Kedvenc tárgyam interjúsorozatában elismert tervezőket és közéleti szereplőket kértünk meg arra, hogy meséljenek a számukra legkedvesebb tárgyaikról. Kérdéseinkre ezúttal Borbás Dorka Ferenczy Noémi-díjas üvegművész válaszolt.

Mi a kedvenc tárgyad, és miért?

Gyermekkorom legkedvesebb játéka a LEGO volt. Hosszú évtizedekig kiszolgálta a fantáziámat, a kicsi-butácska formáktól, egészen a professzionális kamasz-házakig, sok mindent építettem belőle

Miért tartod „jó” tárgynak, és mi a története?

Megszállottan gyűjtöttük, cseréltük, óvtuk és később örökítettük és bővítettük gyermekeink felé. Olyannyira ragaszkodunk hozzá, hogy a LEGO készleteink jelenleg az unokák megszületésére várnak fenn a padláson. A legjobb befektetés!

Mit gondolsz, milyen szerepet játszik a design abban, hogy ez a tárgy a kedvenced?

Titka talán a hihetetlenül evidens struktúrájából fakad. Logika, rend és szabad kreativitás, és természetesen a kiváló anyagminőség sem elhanyagolandó, mely évtizedek óta kitart. Úgy gondolom, hogy ez az egyik olyan kortalan játék, mely képes dacolni a digitalizációval, és erre – mint egy korábbi nemzedék képviselője – nagyon büszke vagyok!

fotókredit: Borbás Dorka