Érkezik az ősz legnagyobb, üzleti tervezéssel foglalkozó konferencia párosa

2022.11.21. 18:16

Ismerd meg a legizgalmasabb hazai és nemzetközi trendeket, témákat és gyakorlatokat a Virtual Agile Community of Practice (VACOP) – az agilis vezetők hazai fórumán. Az online konferencián a világ legnagyobb cégei mutatják be, hogyan lehetsz te is válságálló. Az ezt megelőző napon, november 24-én pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a hazai termék és szolgáltatás tervezők osztják meg tudásukat az immár hatodszorra megrendezett Service Design Day-en.

A bizonytalan üzleti környezetben a legjobb stratégia, ha ügyfélcentrikusan újragondoljuk folyamatainkat, szolgáltatásainkat vagy termékeinket, és jobb ügyfélélményre törekszünk, miközben optimalizáljuk a működésünket – vallják a szolgáltatástervező szakemberek, akik november 24-én, csütörtökön tartják seregszemléküket. A Service Design Day nagyvállalati vezetőket, üzleti tanácsadókat és service design szakembereket hív össze, miközben nyitva áll minden olyan érdeklődő előtt, aki frissíteni akarja szakmai eszköztárát. A konferencia két év online kitérőt követően költözik vissza az offline térbe – idén a MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) megújult campusa ad helyet a szolgáltatás tervezők tudásmegosztó napjának. A közel 60 előadó olyan cégek izgalmas üzleti innovációs, termék- és szolgáltatásfejlesztési eseteit mutatja be, mint a Roche, Tesco, Magyar Bankholding, Tv2 Play, Magyar Telekom, OTP, Auchan, kifli.hu vagy a szállás.hu.

A konferenciát másnap, november 25-én, a Virtual Agile Community of Practice konferencia követi, amelynek keretében óriáscégeket átalakító szakemberek osztják meg tapasztalataikat a közönséggel. A szervezők szerint fontos, hogy az előttünk álló gazdasági dekonjunktúrában a szűk szakmai érdeklődésen túl is inspirálódjunk, mert az elmúlt válságok tapasztalata, hogy azok a szervezetek tudják lehetőségként kezelni a kihívásokat, melyek vezetői képesek a menedzsment eszköztáruk folyamatos megújítására. Ezért azok lesznek a nyertesek, akik be tudják emelni a működésükbe vállalati, skálázott agilitás olyan eszközeit, mint a portfólió menedzsment, lean budgeting, vagy a a service design gondolkodás. 

A konferencián olyan szakmai szereplők mutatkoznak be a hazai közönség előtt, mint:

  • Avi Schneier, a Scrum.Inc ikonikus vezető tanácsadója, Jeff Sutherland jobbkeze, a Scrum@Scale Guide társszerzője
  • Thoralf Klatt, az Accenture Németország vezető agilis tanácsadója, Scrum@Scale tréner, a Berlin Agile Meetup alapítója, aki olyan globál vállalatok strukturális átalakítását vezette, mint a Siemens, IBM, vagy Daimler.
  • Debbie Brey, a Boeing átalakítását vezető agilis coach
  • Jen Olderog, a John Deere agilis változás nagykövete, vezető agilis coach, Scrum Trainer
  • Luiz Q Quintella, neves Product Coach, OKR tanácsadó, a Scaling Done Right című könyv társszerzője
  • Peter Koning Interim C-szintű vezető (Holland vasút, CapitalBox, Holland posta), agilis coch, agilis vezetőfejlesztő, az Agile Leadership Toolkit című nagysikerű könyv szerzője
  • Berend Zsolt, a Sooner Safer Happier című bestseller társszerzője, korábban Barclays bank globális CoP-jának vezetője. Jelenleg a Nationwide Building Society angol pénzintézetnél agilis tréner és coach.

A Service Design Day (november 24.) részletes programja: https://servicedesignconf.com/

A Virtual Agile Community of Practice (november 25.) részletes programja: https://va-cop.com/

fotókredit: Service Design Day