Hamarosan megérkezik a Salone del Mobile.Milano 60. kiadása! Fenntarthatóság, innováció és szépség a kortárs bútortervezésben

2022.05.13. 08:28

Idén 60 éves a világ legnagyobb bútoripari vására, a Salon del Mobile.Milano. A június 7-12. között, a milánói a FIera Milano Rho központban megrendezésre kerülő szakvásár 2022-ben a fenntarthatóság témájára fókuszál, miközben a a minőség, az innováció és a szépség jegyében mutatja be a kortárs bútoripar, és lakberendezés legfontosabb tervezőit, márkáit és vállalatait.

A Salone Internazionale del Mobile-t először 1961-ben, az olasz bútorgyártás és bútor export segítésére rendezték meg. Azóta a Salone del Mobile a világ egyik legismertebb bútoripari szakvásárává vált. A világjárvány okozta kétéves kihagyás után idén újra élőben rendezik meg a 60. Salone del Mobile-t azzal a céllal, hogy hangsúlyozza a fenntarthatóság és a környezettudatosság bútorgyártásba való integrációjának fontosságát. A jubileumi eseményeken összesen több, mint 2000 kiállító vesz részt, ebből több, mint 600 résztvevő 35 év alatti fiatal tervező. A vásár alatt a standok egyszerre lesznek építészeti és kommunikációs elemek – olyan terek, amelyek nemcsak fogadják a látogatókat, de be is mutatják az egyes márkák új kollekcióit és átfogó design koncepcióit.
Idén olyan projektek is megvalósulnak, mint a kifejezetten fiatal tervezőket bemutató 23. SaloneSatellite rendezvény vagy a Talks, mely rendezvény a kortárs design szcéna legfontosabb képviselői beszélgetéseinek és vitáinak ad otthont napjaink legégetőbb kérdéseiről, mint például a design szerepe az ökológiai átmenetben, vagy a digitális technológia a közeljövőben betöltött szerepe.

A Salone del Mobile.Milano részletes programja a rendezvény weboldalán érhető el.


illusztráció: Salone del Mobile.Milano ADV by Emiliano Ponzi