Harmadik alkalommal jelentkezhetnek vállalkozások a Gyártói Mentorprogramra

2022.11.14. 15:34

2022 októberében immár harmadik alkalommal indítja el Gyártói Mentorprogramját a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ), amelynek célja a hazai gyártói bázis megerősítése és a nemzetközi terjeszkedés elősegítése. A kiírási feltételeknek megfelelő vállalkozások november 26. éjfélig nyújthatják be jelentkezésüket, amelyet az azt követő 30 nap folyamán szakmai zsűri értékel majd. A kiválasztott gyártók egy négyhónapos programon vehetnek részt, amelynek keretében workshopokon, valamint személyes szervezetfejlesztő és innovációs konzultációk során bővíthetik ismereteiket.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) először 2020 októberében tartotta meg hazai gyártók számára létrehozott mentorprogramját, amelynek fő szakmai partnere a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA). A program célja, hogy a gyártók a mentorprogram által a nemzetközi piacokon sikeresebben érvényesüljenek, elsajátítva a nemzetközi trendek kommunikációs, gyártásfejlesztési és értékesítési technikáit és gyakorlatait. A mentorprogramban résztvevő gyártók az üzleti és szakmai mentorok segítségével megismerhetik a legújabb gazdasági lehetőségeket, rálátást kapnak a szakmai értéklánc összekapcsolásának fontosságára, a hozzáadott érték növelésére, illetve a gyártó és tervező közötti együttműködési lehetőségekre.

A Magyar Divat & Design Ügynökség működése során folyamatosan figyeli a piaci igényeket és szakmai változásokat, amelyek alapján saját programjait is optimalizálja. Ennek értelmében a Gyártói Mentorprogramot a textil- és ruhaipari vállalkozások mellett a kreatív feldolgozóiparban működő gyártók részére is megnyitja. A kiírásra férfi-, női-, és gyermekruházat, táskák, lábbeli, bőruházat és egyéb ruházat, valamint háztartási kerámia, beton gipsz- és cementtermék, irodabútor, egyéb irodabútor, konyhabútor, kőmegmunkálás, és villamos világítóeszköz kategóriákban működő gyártók jelentkezését várják. A mentorprogramra a kiírásban szereplő dokumentumok benyújtásával lehet a jelentkezni, melyek tartalmazzák a gyártó bemutatását, portfólióját és korábbi referenciamunkáit.
A jelentkezés feltétele még a Magyarországon bejegyzett székhely, telephely vagy fióktelep, valamint a HFDA Spot szakmai platformon való gyártói regisztráció. A jelentkezési időszak lezárását követő 30 napban az MDDÜ képviselőjéből, iparági szakemberekből, és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szakembereiből álló zsűri értékeli a beérkező pályamunkákat. A jelentkezők pedig minden esetben öt munkanapon belül visszaigazolást kapnak a benyújtott munka beérkezéséről.
A Gyártói Mentorprogram várhatóan egy négyhónapos időszakot ölel fel, amely során a gyártók online és offline workshopokon, ’one-to-one’ személyes szervezetfejlesztő megbeszéléseken és innovációs konzultációkon vesznek rész, majd pedig egy lezáró értékelésre kerül sor.

A program részletes jelentkezési felhívása az alábbi linken tölthető le.
A dokumentumokat magyar nyelven, pdf formátumban legkésőbb november 27. éjfélig kell eljuttatniuk a jelentkezőknek az MDDÜ részére a gyartomentorjelentkezes@hfda.hu elérhetőségen keresztül.

fotókredit: MDDÜ