Hazai dizájn a természet elemeire hangolva

2023.09.19. 15:19

Ismert és most bemutatkozó hazai tervezők legújabb bútorai, lámpái, textilei és kerámiai várják az idén öt éves S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás látogatóit szeptember
22-23-24-én.

 

Az enteriőrdizájn rajongók már jól tudják, a szeptember évek óta felejthetetlen élményhétvégét tartogat minden a hazai és nemzetközi lakberendezési trendet kedvelő és újdonságra nyitott szem számára.
A S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás idén is egyedülállóan izgalmas koncepció mentén a leginspirálóbb márkák széles palettáját mutatja be, emellett számtalan hazánkban még nem elérhető dizájn újdonság termékpremierjét, valamint ismert és most debütáló magyar művészek munkáit is elhozza.

A Hello Magyar Design tárlat idén a természet elemeire hangolva a föld – víz – tűz – levegő négyesére építve mutatja be lakásunk leendő kedvenc magyar tárgyait, melyek közülük számos alkotással a jubileumi, 20. Budapest Design Week fesztiválon is találkozhatnak a nagyközönség.

 

Földes tónusokkal

A föld talán az egyik legkönnyebben terekbe integrálható szín és formavilágú elem. Ahhoz, hogy a természethez közel érezhessük magunkat, fontoljuk meg a fa- és kő felületek használatát. Mindkettő elegáns kiegészítője bármely belső térnek, és a nagyobb négyzetmétereket felölelő járófelületeken túl kisbútoraink és hétköznapi berendezési tárgyaink által is az otthonosság érzetét adhatják. A kiállításra ezúttal Nagy Péter, a Komok tervezője új asztalát, padjait hozza el, míg Gyevik Hajnal meseszép vázáját mutatja be. Danczkay Péter, az Oleant tervezője egy különleges mennyezeti lámpával, Ruzicska Tünde a föld árnyalatait felvonultató kerámiákkal, míg Lébényi Anna a Vuu Worktől fa dekorfelületekkel és új tervezésű székeivel készül. Itt mutatkozik be Csocsán Gyula Shelfie polcrendszere, és Koralevics Rita különleges lerakó asztala is, emellett Darabos Anita és Deák Zsuzsanna izgalmas üveg dekorációkkal hoznak ihletet a föld tónusú hazai kiegészítők sorába.

Egy csepp víz

A víz az örök áramló, a mindig játékos elem. Kékes árnyalataival könnyedén nyit meg bármilyen teret, és érzékszerveinkre hatva akár mindössze egyetlen kiegészítő térbe való elhelyezése is nyugtató hatással bír. A lakástrend kiállítás vízszekciójában Soltész Melinda türkiz színű falipanele garantált sikerre számíthat, ugyanúgy, mint Rácz Rebeka játékos kerámiái és vagy épp Kele Sári különleges formavilágú szőnyegei. Emellett bemutatkoznak a Patinás Lámpa, Kovács Móni, a Komonka és Godzsák Dávid, a Henger Stúdió valamint a Vuu Works víz elem ihletésű munkái is.

Játssz a tűzzel!

A négy elem közül a tüzet tekintjük az elsőnek, úgy tartják ez az eredeti elem, amely az Univerzum teremtése után született, így ezt társítjuk az életadó erőhöz. A legideálisabb módja annak, hogy a tüzet becsempésszük a belsőépítészetbe, egy hangulatos kandalló használata. Ám ha erre nincs lehetőségünk, segítségül hívhatjuk a terrakotta, vörös, fekete és egyéb mély árnyalatú színeket, melyekből inspiráló kiegészítők sora vár ránk ezúttal. Ilyen például Kele Sári Repeta kollekciója; Sárkány Bence Ringa székei; Horák Debóra fekete dizájn szobrai és csészéi, vagy Komár Szabina pixelmintás impulzív szőnyegei. Szemet gyönyörködettnek majd Koós Daniella ülőkéi és valamint Lukács Boldizsár és a Henger Stúdió üvegalkotásai ugyanúgy, mint az Itthon Design Studio konyhai eszközei.

Légies belső tér

Nincs jobb, mint belépni egy olyan helyiségbe, amely friss hangulatot áraszt, mintha megfiatalítana minket, és szinte egyszerre egy extra lélegzetvételnyi friss levegőt is ad. Egy légies tér főként egyszerű és letisztult vonalaival hódít. Ebben a fehér szín, a kerámia; az üveg- és fémelemek használata sokat segít: elegáns, modern, és egyben légies! A kiállítók kreatívan kezelték a levegő témáját, így Fogarasi Demeter az Elephant névre hallgató asztalát; a Hora Design absztrakt formájú hófehér kerámiáit; míg Ruzicska Tünde dizájnformált kerámia szobrait mutatja be. A levegő eleme ihlette a Hannabi, Kele Sári és a Concrazy falipaneleit és bútorait ugyanúgy, mint Brinkus Kata tervező feledhetetlen szépségű szőnyegét. Inspirációként érkezik Józsa István polcrendszere, Bárczi Imre szobrai és Schulze Lilla cool biciklitámasztója is.

A S/ALON BUDAPEST az ország legnagyobb design lakberendezési kiállításaként a hazai és a nemzetközi újdonságok mellett jónéhány különleges élményt és egyedi tervezői találkozást hoz el ismét szeptember 22-24. között a Budapest Aréna. A designmagazinok és az általában csak online felületeken látható lenyűgöző otthonok ragyogó világa itt három napra kézzelfogható közelségbe kerül!

A belépőjegyeket érdemes már előzetesen megvásárolni, hiszen így a kedvezményes jegyár mellett a sorban állást is elkerülhetjük. www.salonbudapest.hu