Időutazás – város régen, most és a jövőben

2022.04.24. 23:43

Április 30-án újra megszervezi az ArchiKids_VárosÁlmodók építészeti gyerekfesztivált a Kortárs Építészeti Központ. Budapest tizenegy különböző helyszíne várja a gyerekeket és családjaikat, hogy megismerkedhessenek a bennük rejlő építésszel, várostervezővel és újra álmodják a városi tereket!

A világszerte rendszeresen megszervezésre kerülő ArchiKids eseményén a gyerekek megismerkedhetnek a bennük rejlő építésszel, a városi terek megálmodójával. Az esemény során egyéni- és csoportfeladatokkal, küldetésekkel és játékokkal keressük a válaszokat és lehetőségeket a jövő generáció szerepének jelentőségére a vásorépítészetben.
A tavaszi ArchiKids_VárosÁlmodók idei szlogenje Időutazás – város régen, most és a jövőben, avagy hogyan látjuk a várost? Hogyan tudjuk partnerként kezelni a gyerekeket a városi tér alakításában? Hogyan irányítsuk figyelmüket közvetlen környezetük megfigyelésére, tudatos értékelésére?
A fiatal várostervezőket április 30-án, szombaton 10 órától várják különböző küldetések és játékok 11 különböző helyszínen.
A BIVAK, Gubahámori és RJZS Pálma irodáinak programján megépítheted az Égigérő paszuly meséből is ismert egekbe emelkedő „paszulyt”, amelynek tetején az óriás vára található. A kamaszok és felnőttek kipróbálhatják a Golden Cube Awards díjas Urbanity társasjátékot a Szent Gellért téren. A játék különböző módon játszható, ezekkel eltérő urbanisztikai kérdések tárhatóak fel. A TIBA Építész Stúdió kertjében egy használható indián tipit építhetnek gyerekek és felnőttek egyaránt. A látogatók kipróbálhatják a VR szemüvegen keresztül a belsőépítészeti színtervezést, 3D festést és bebarangolhatnak egy családi házat a virtuális valóságban.

A programokon való részvétel ingyenes.

Az ArchiKids_VárosÁlmodók és a Nyitott Stúdiók programjai megtekinthetőek a KÉK honlapján vagy a Facebook eseményben.