Már lehet jelentkezni a FIT Sport Design Awardsra

2022.08.18. 09:44

A 3C Awards új kezdeményezése, a FIT Sport Design Awards 2022. december 18-ig várja sportruházat- és eszköz tervezők, gyártók és textiltervezők jelentkezését nemzetközi sportruházat és sporteszköz pályázatára. A pályázatra bárki jelentkezhet öt évnél nem régebbi kész termékkel, prototípussal, vagy koncepcióval.

A FIT Awards a sportnak szentelt jelenleg működő legátfogóbb nemzetközi design pályázat, amelynek célja, hogy ösztönözze mind az élsportolók, mind pedig a mindennapi lakosság számára készülő, egyszerre kényelmes és fenntartható, teljesítményfokozó sportinnovációk tervezését és gyártását. Az elismerésre több kategóriában lehet jelentkezni a kerékpározástól a városi sportokon át a fitneszig és a vitorlázásig, e mellett külön, textil, e-sport, készülék és innováció kategóriákra is pályázhatnak a tervezők és gyártók.

A program azokat a tervezőket helyezi reflektorfénybe, akik az egyedi sportcikkek készítésénél az innovációt, a teljesítményt, az újrahasznosítást és az upcyclinget is számításba veszi” – mondta Astrid Hébert, a FIT Sport Design Awards alapítója; hozzátéve, hogy „szeretnénk olyan platformot biztosítani, ahol a feltörekvő tervezők a diplomamunkájukat is bemutathatják az iparág vezetőinek, ez nagy lökést adhat egy fiatal, friss diplomás tervezőnek.

A szakmai zsűri 2022-ben sportszerek design szakértőiből, termékigazgatókból, akadémikusokból és a média képviselőiből áll. A bizottság tagjai között van Chris McGrath, a Timberland globális cipőtervezési és -fejlesztési alelnöke; Tom Rushbrook, a Tangbl Works alapítója és kreatív igazgatója; Cheresse Thornhill-Goldson, az Adidas S.E.E.D – School for Experiential Education in Design tervezési igazgatója és Hortense Carlier, az Icebreaker globális kereskedelmi igazgatója. A zsűri 2022 decemberében hirdeti ki a pályázat nyerteseit.

További információ a FIT Sport Design Awardról, és a pályázat feltételeiről és a jelentkezés menetéről ezen a linken olvasható.

fotókredit: FIT Sport Design Awards