Már lehet jelentkezni a nemzetközi LIT Design Award-ra – A világítástechnikai pályázatra gyártók, irodák és független tervezők jelentkezését is várják

2022.08.12. 09:46

A LIT Design Awards célja a tehetséges nemzetközi világítástechnikai terméktervezők és kivitelezők munkájának segítése és támogatása. A pályázók két kategóriában jelentkezhetnek egy megvalósult vagy konceptuális tervezői munkával, legkésőbb 2022. október 22-ig.

A 2022-es LIT Lighting Design Awards két pályázatára várja a nevezéseket Fénytechnikai termék és a Fénytechnikai tervezés kategóriában. A pályázatra fiatal tervezők és egyetemi hallgatók jelentkezését várják 2022. október 22-ig. Az év világítástervezőjét a LIT Design Awards trófeával és hivatalos reklámkampánnyal díjazza, amelynek része egy világszerte 100 000 szakembernek és potenciális ügyfélnek kiküldött hírlevél, valamint egész éves megjelenés az intézmény weboldalán.

A LIT Design Award a Hossein Farmani és Astrid Hébert által alapított 3C Awards kurátori szervezet programjaként a világítástechnikára, mint a művészet és tudomány, valamint a tervezés egyik legfontosabb elemére tekint. A nemzetközileg elismert díjat olyan vállalatoknak és tervezőknek ítélik oda, akik megkérdőjelezik a design normáit és a határokat feszegetve valósítják meg világítási elképzeléseiket.

2021-ben a díjakra 33 országból több mint 500 pályázat érkezett, a díjazottak közt volt az Eleftheria Deko & Associates, amely az Akropolisz új megvilágításáért is felelt.  A tavalyi évben olyan világítástechnikai vállalatok kapták meg a díjat, mint a CENTRSVET, az A-Light és a Delta Light.

Az egyes kategóriák pályázatait elbíráló szakmai zsűrit 2022-ben 35 elismert tervező, világítástechnikai szakember, akadémikus és médiaszakember alkotja. A korábbi zsűritagok közé tartoztak Orlando Marques és Thiago Gaya az L+D magazintól, Yah Li TOH, a szingapúri Light Collab igazgatója, Sally Storey, a John Cullen Lighting kreatív igazgatója és Martin Klaasen a Klaasen Lighting Designtól.

A pályázatok leadási határideje 2022 október 22 (éjfél).

 

További információ a pályázatról elérhető a LIT Design Awards honlapján, valamint emailben az info@litawards.com címen.