Már letölthető a 2022-es Start Up Guide

2022.06.14. 22:15

A kreatívipari, művészeti kisvállalkozások sikeres piacra lépésével, fenntartásával és megújításával kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb tudnivalókat osztja meg a vállalkozókkal az ingyenesen elérhető Start Up Guide – üzleti tanácsok induló kreatívipari vállalkozók számára. Az új trendekre reagálva a tudásanyag kitér a fintech pénzügyi megoldásokra és az ezeket megalapozó blockchain technológiákra – különös tekintettel a hazánkban is piacot szerző NFT-kre.

A Start Up Guide a vállalkozásalapításához és a sikeres működtetéshez szükséges tudás és szakterületek alapjait mutatja be: részletesen járja végig az üzleti terv megalkotásának lépéseit, bemutatja az aktuális finanszírozási forrásokat, szól a majdani piac meghatározásáról, de az üzleti és marketing kommunikáció alapjaiba is betekintést nyújt. A kiadvány 150 oldalon, több mint 30 szakértő szerző közreműködésével nyújt hiteles információt az adózási, a jogi és a finanszírozási környezet alakulásáról, valamint a technológiai, piaci változások nyomán kialakult új fogalmakról és megváltozott kontextusokról, de iránymutatóként szolgál a pályázatokon indulók vagy a kockázati tőkét keresők számára is. A vállalkozásindítás gyakorlati lépései mellett olyan specifikus tartalmakra is kitér, mint – a 2021-es kiadásban már részletezett – online értékesítési, valamint az ehhez kapcsolódó digitális és fintech pénzügyi megoldások (pl. dropshipping), illetve részletesen kifejti a fentieknek alapot biztosító blockchain technlógiákat is.

A Magyar Formatervezési Tanácsnak köszönhetően az idei Start Up Guide is ingyenesen hozzáférhető és teljes terjedelmében letölthető.

Start Up Guide:https://kreativipar.startupguide.hu/wp-content/uploads/2022/05/sug-art-2022.pdf

fotókredit: illusztráció forrása: Start Up Guide