A design jövője és nem jövője

A szintetikus ökoszisztémáktól a spekulatív designig

Időpontok

2022.10.12 10:00 - 12:00

Helyszín

1056 Budapest, Belgrád rakpart 25. 3/12.

Regisztráció

résztvevők maximális száma: 12 fő, ingyenes program, regisztráció: hello@exaltinteractive.com

Csatlakozz az Exalt Interactive-hoz a nyílt napjukon, amikor részletesebben megmutatják, hogy mit is jelent a spekulatív design, és hogy kortárs szakemberekként hogyan lehet prototipikus vagy egyes esetekben utópisztikus jövőképeket tervezni!
A digitális applikációk, weblapok és platformok felhasználóbarát optimalizációja egyre nagyobb teret nyer az üzleti életben, sőt létszükségletté vált a piacon való érvényesüléshez. A felhasználó-központúság persze nemcsak a digitális terekben, hanem a mindennapi környezetben is egyre fontosabb. De milyen jövőképpel? Neobankok, agrotech és egyéb innovatív szolgáltatások alakulnak, az Amazon Go bolthálózatában már nincs szükség emberi munkaerőre, miközben egyre kevesebb dolgot birtoklunk és egyre többre fizetünk elő.
Minden digitalizációs folyamat következményekkel jár. A megfelelő jövőképek irányítják-e ma a tervező munkáját? Vajon melyek azok a designmódszerek, amelyek képesek enyhíteni az etikai és fenntarthatósági szempontból felmerülő problémákat?
A workshop során Tonkinwise és Fry módszertanára alapozva, az Exalt Interactive csapatával közösen dolgozhatók ki a jövő és nem jövő képei: avagy jövősítés és jövőtlenítés két órában, designmódszerekkel.

A workshopra az alábbi linken vagy a hello@exaltinteractive.com e-mail-címen lehet jelentkezni!