Beyond BIM

Transzformáció: a tervezés új dimenziói

Időpontok

2022.10.11. 18:00-21:00

2022.10.13. 18:00-21:00

Helyszín

1027 Budapest, Horvát utca 14-24., ZenGarden (CBC) irodaház, 5. emelet

regisztráció

résztvevők maximális száma: 20 fő/alkalom, ingyenes program, regisztráció: office@buildext.com

A következő pár évben megváltozik minden, amit a tervezésről, belsőépítészetről, vizualizációról ma gondolunk, ahogy az épületeinket építjük és üzemeltetjük.
Az iparág működését elsősorban a digitalizáció eszközei révén átalakuló kommunikációnk írja át, a hagyományos működést felváltja a post-covidra jellemző, helytől független online jelenlét, hálózatban való gondolkodás és agilis működés.
Rajzok helyett információ modelleket építünk, tervező irodák helyett integrátor cégeket hívunk életre, ahol általánossá válik a virtuális kivitelezés, a tervdokumentációk automatizálva készülnek, a tervszállítás eszköze áttevődik az internet alapú platformokra, melyek felgyorsítják és áthelyezik a koordinációt a mixed-realitybe és a Meta világába.
Azonban nem csak a tervezés alakul át, hanem az irodahasználat, a közlekedés, a boltok kialakítása és a teljes életünk is. Ezt rejti a holnapután.
A leírtak nem a távoli jövőt vetítik elénk, a folyamatok aktívan jelen vannak életünkben és 2-5 éven belül átalakítják a teljes iparágat.
Mit jelent ez? Jó-e ez nekünk? És hova vezet ez az út?
A fent körülírt világba nyújt betekintést a BuildEXT alapító ügyvezetője, Livják Csaba élő, interaktív prezentációja. A program résztvevői megismerkedhetnek a BuildEXT által a tervezésben és a kivitelezéskoordinációban használt digitális eszközökkel. A program során a szervezők  leszámolnak a legrombolóbb BIM mítoszokkal és gyakorlati példák segítségével olyan világba kalauzolják a résztvevőket, amiben a fenntarthatóság és a hatékonyság az épületek teljes életciklusában, a tervezés, kivitelezés és üzemeltetés szakaszában is jelen vannak.
A prezentáció után a program résztvevői Hololens 2 segítségével élhetik át, hogy milyen elképesztő hatékonysággal segíti a digitalizáció nem csak a tervezés, de a kivitelezés és az üzemeltetés szakaszát is. A bemutató alatt és után kötetlen beszélgetésben nyílik lehetőség a témával kapcsolatosan eszmecserét folytatni egymással és a BuildEXT kollégáival.