Design on Board

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Fabunio vállalkozásfejlesztési délutánja

Időpontok

2022.10.10 14:00

Helyszín

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Gond-űző
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Regisztráció

résztvevők maximális száma: 25 fő, ingyenes program, regisztráció: info@bdw.hu

Milyen értéket teremt a gazdaságban a design? Milyen szerepet játszik a design a magyar vállalatok mindennapi életében, és mennyire használják ki a design nyújtotta lehetőségeket? Október 10-én a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Magyar Bútor és Faipari Szövetség (Fabunio) által szervezett, kifejezetten a már érett vállalkozások számára ajánlott Design on Board eseménysorozaton a design üzleti alkalmazásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
A designereknek ma már nemcsak a termékek tervezése vagy fejlesztése a feladatuk. Komplex gondolkodásmódjuk lehetővé teszi, hogy elősegítsék a stratégiai fejlesztési folyamatokat és interdiszciplináris közvetítői szerepet tölthessenek be. A globális üzleti életben egyre kiemeltebb szerepet nyer a formatervezés, de vajon hogy állunk ezzel Magyarországon? A kérdésre Berkovits Dalma (MOME) prezentációja, majd a MOME-workshop segítségével kaphatunk választ. A MOME nemrég egy több mint száz vállalatvezetőt megszólaltató kutatás során tárta fel, hogy mennyire designorientáltak a magyar vállalatok. Az előadáson és a workshopon a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, hogyan lehet a design üzleti alkalmazását hazánkban is közvetlenül elősegíteni.
A workshopot a Fabunio által szervezett kerekasztal-beszélgetés zárja, melynek során a designt a vállalkozásukba hatékonyan beépítő cégvezetők osztják meg tapasztalataikat a design gazdasági hatásairól.
A félnapos komplex program szakmai megvalósítója a MOME és a Fabunio.

13.30-14.00 érkezés, regisztráció
14.00-14.05 köszöntő, Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke
14.05-14.10 a program felvezetése a nap ismertetése, Bősze Ádám
14.10-14.40 MOME Design in Business előadás, Berkovics Dalma, a MOME Innovációs Központjának partnerségért és értékesítésért felelős vezetője
14.40-14.50 kérdések
14.50-16.50 MOME Design in Business special edition workshop, Hogyan tehetjük fenntarthatóbbá üzleti és gyártási folyamatainkat a designgondolkodás segítségével? Zöld gondolkodás a design segítségével. Barna Máté a MOME képzésfejlesztési programvezetője és Csernátony Fanni, a MOME Formatervezés BA szakvezetője
16.50-17.10 szünet
17.10-17.15 Fabunio Design Meetings köszöntő, Wilheim Gábor. a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke
17.15-18.00 Milyen a jó design? – A design helye a vállalkozásban, Fabunio Design Meetings kerekasztal beszélgetés,
résztvevők:
Kálmán Attila. a Loft Interior ügyvezető tulajdonosa
Wilheim Gábor, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke
Matheidesz Réka. a MOME pályázati és üzletfejlesztési igazgatója
moderátor: Bősze Ádám