DESIGN WEEKend

A Budapest Design Week családi napja

Időpontok

2022.10.08 11:00 - 17:00

Helyszín

Néprajzi Múzeum, Budapest 1146, Dózsa György út 35.

Regisztráció

Regisztráció a BE STEAM! workshopra: info@bdw.hu

Október 8-án, szombaton a BDW fesztivál a családokat és a gyerekeket várja kifejezetten nekik szóló programokkal. Ezen a napon számos workshop is kreatív alkotói élményeket kínál a fiataloknak. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem BE STEAM! foglalkozása 12 éven felülieknek, a Néprajzi Múzeum pedagógiai workshopja a kisebbeknek szól, de lesznek foglalkozások, melyek egy-egy kézműves tevékenységhez vagy anyaghoz kapcsolódóan vezetnek be a „látás – tervezés – készítés” csodálatos világába. Hiszünk benne, hogy a játék és alkotás útján elsajátított ismeret szemléletet formál, az alkotás élményével együtt mélyen rögzül a gyerekekben, és későbbi tevékenységeik során újra előhívható.
Azokra a fiatalokra, felnőttekre is gondoltunk, akik nyitottak és kíváncsiak, szeretnének jobban megismerkedni a designnal, építészettel. Számukra figyelemfelkeltő tárlatvezetést kínálunk a Néprajzi Múzeum épületében és kiállításain, a Budapest Design Week központi kiállításán, valamint épületbejárásokat külső helyszíneken. A Magyar Zene Háza Kreatív Hangterében a Medence Csoport tagjai, Gross András és Terebessy Tóbiás tartanak különleges sétát.

Program:

11.00 / 13.00 / 15.00 – Kurátori tárlatvezetés a Találkozások terei – Építészet és design kiállítás

 

13.30 / 14.30 – Séta a Magyar Zene Háza Kreatív Hangterében Gross Andrással

 

11.00-13.00 – BE STEAM! Szörnyépítő workshop a MOME szervezésében 10-14 éveseknek

 

11.00-13.00 / 13.00-15.00 – Stop Motion Animáció workshop  Mészáros Borival ideálisan 8 éves kor felett, a kisebbeket aktívan segítő idősebb családtaggal/családtagokkal várjuk.

A kreatív foglalkozás, ahol az okostelefon az alkotás részévé válik. A résztvevőknek lehetősége nyílik kipróbálni a fotóanimációs technikát, megmozdíthatják élettelen tárgyaikat, és elkészíthetik első rövid animációsfilmjüket. A foglalkozást 2 órás blokkokban szervezzük. A workshopon részt venni szándékozóktól kérnénk, hozzanak magukkal feltöltött okostelefont, és amennyiben módjukban áll, állványt vagy holdert.

 

11.00 /12.00 / 13.00 / 14.00 / 15.00 /16.00 – Vágj Bele! – asztalos workshop a  a Közös Műhellyel gyerekeknek, szülői felügyelettel.

A workshopon a vállalkozókedvű kicsik és nagyok intarziaképeket és apró fatárgyakat készíthetnek asztalos szakemberek segítségével.

 

11.00 – Kortárs Népművészet ékszerkészítő workshop Peredi Dorottyával felnőtteknek