Digitális transzformáció az iparművészetben

Időpontok

2022.10.13 17:00

Helyszín

FabLab Budapest 1067 Budapest, Eötvös utca 29.

Kerekasztal-beszélgetés

2022. Október 13. 17.00

Regisztráció

maximális létszám 10 fő, ingyenes, hello@fablabbudapest.comDigitális transzformáció (az iparművészetben)

A FabLab Budapest indulása óta nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, a tudás és az infrastruktúra megosztásra. 2021-ben rendezték meg a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával első Woven Futures programjukat divat- és textiltervező művészek számára, melyet idén porcelán- és ékszertervezéssel kiegészítve egész nyáron át tartó programsorozattá bővítettek.

A Woven Futures program célja, hogy hozzáférhetővé tegye az iparművészek számára az innovatív és digitális technológiákat. Olyan speciális elméleti és gyakorlati képzést, eszközöket és műhelyt biztosít, melyek segítségével a résztvevők technológia és művészet szintézisét megvalósító munkákat hozhatnak létre. A program lehetőséget teremt arra is, hogy a megszerzett ismeretek alkalmazásával továbbfejlesszék és adaptálják a textil-, kerámia- és ékszerkultúrához köthető hagyományos technikákat. A workshopok a kísérletezés és az oktatás mellett az egyéni műhelymunkára épülnek, így az alkotók kézzelfogható eredményekkel távozhattak a szimpóziumról.


A Woven Futures programhoz kapcsolódó beszélgetés résztvevői: Monori Anita porcelántervező művész, Kiss Balázs Ágoston ékszertervező művész és Szekernyés Brigitta divattervező.