DÜSK × EXPO Studio / STORM KIDS Launch Party

A DÜSK divatmárka legújabb kollekciójának bemutatója és POP-UP Store az EXPO Studióban

IDŐPONTOK

2023. Október 14. csütörtök 16.00-22.00

HELYSZÍN

EXPO STUDIO, 1084 Budapest, József utca 19. Bejárat Német utca felől. (Nyolcésfél Művészeti Központ 3. emelete)

 

A progresszív és high-streetwear irányt képviselő DÜSK Budapest két év után új kollekcióval jelentkezik, ami ezúttal is a ’80-as, ’90-es évek rock’n’roll hangulatát idézi meg. Ezt a különleges eseményt ünnepli a márka: szeretettel várja jelenlegi és jövőbeli vásárlóit, barátait az október 14-én az EXPO Studióban megrendezendő programra.

A kollekció tervezését jelentősen befolyásolta a 2020-as karanténidőszak, így a darabok a védekezés és a harc együttes interpretációi. A fő formai kiindulási pontot a különböző korszakokhoz visszanyúló pilótaöltözékek jelentették, amelyek egyaránt magukban hordozzák a funkcionalitást és az izgalmas részletmegoldásokat. A márkára jellemző absztrakt minták ezúttal is helyet kaptak: torzított és manipulált skót kockás anyagokkal találkozunk, amelyek többek között szintén az aviátoröltözékekhez és a grunge szubkultúrához kapcsolódnak. A tervező ezúttal is igyekezett a fenntarthatóságot szem előtt tartani, így különböző filmes produkciók, illetve kortárs magyar divatmárkák deadstock anyagait és kellékeit építette be kollekciójába körforgásban tartva a már feleslegessé vált darabokat.

A STORM KIDS kollekció bemutatója mellett a korábbi DÜSK-kollekciók darabjai megvásárolhatók lesznek az első DÜSK Sample Sale alkalmából.

A program helyszíne a Nyolcésfél 3. emeletén elhelyezkedő 100 négyzetméteres napfényműterem, az Expo Studio. A 2020 óta működő stúdió Komróczki Diána és Sutus Fanni fotográfusok alkotói tere, mely a fotózások és forgatások mellett rengeteg egyéb kreatív projektnek ad helyet. A Budapest Design Week alkalmából ezúttal is speciális együttműködés jött létre ebben az inspirációs övezetben és alkotótérben.

Az esemény során italszponzorokra, illetve – ahogy azt a korábbi DÜSK-eseményeknél megszokhattuk – meglepetés zenei előadóra is számíthatunk.