Fonó és mosoda, alkotókörök és kaláka, föld és kert, konyha és kályha

workshop

Időpontok

2022.10.08 11:00 - 13:00

Időpontok

2022.10.08 15:00 - 17:00

Időpontok

2022.10.16 11:00 - 13:00

Időpontok

2022.10.16 15:00 - 17:00

Helyszín

FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület 1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Kapucsengő: 40., FISE

Mintatervezés a KACs Műhellyel

2022. Október 8. 11.00-13.00

Játéktervezés a KACs Műhellyel

2022. Október 8. 15.00-17.00

Tértervezés és makettezés a KACs Műhellyel

2022. Október 16. 11.00-13.00

Közösségi installáció készítése a KACs Műhellyel

2022. Október 16. 15.00-17.00

Registration

12 személy/alkalom, 3500 FT / személy/ program, kacsmuhely@gmail.com
Hol találkoztak régen az emberek? Milyen terek, helyiségek és elemek voltak a találkozási pontok? Hol találkozunk és töltjük együtt az időt napjainkban? Köztereken és a természetben, éttermekben és kávézókban, szórakozóhelyeken vagy éppen egymásnál. Miért találkozunk? Hogy együtt töltsük az időt, és játsszunk, alkossunk és fejlődjünk, mozogjunk, vagy éppen egy jót együnk? A céljaink érdekében milyen helyet, teret és elemet választunk? Mi a kiválasztásnál a legfontosabb? A térbe való belépéskor a szemlélő nézőpontjából milyen elemek határozzák meg a találkozást, a közösen eltöltendő idő minőségét?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések mentén gondolkodva, beszélgetve alkothatsz együtt a KACs Műhely workshopjain.

 

Találkozási pontok – Mintatervezés a KACs Műhellyel

A program során a kedvenc, meghatározó találkozási helyeket (tér, épület, térelem, bútor) vizsgálják meg, „járják körbe” képzeletben, majd mintává képzik le. A mintaterv nyomódúcként vagy hőpréselhető textilmatricák segítségével készíthető el, melyekkel különböző textíliák díszítésére nyílik mód a workshop során.

 

Találkozások játéka – Játéktervezés a KACs Műhellyel

Egy térben, egymás mellett, mégis távol egymástól. Gyakran előfordul, hogy egymás mellett ülve, akár néha fel-felnézve, de mindenki a saját telefonjába merül, és ott folytat beszélgetést másokkal, játszik vagy videókat néz. A workshop során erre a helyzetre reflektálva, közösen gondolkodva nyílik mód olyan játék, interaktív (tér)elem tervezésére, amelyet a felhasználó magánál hordva, vagy másnak, akár kedvenc törzshelyének ajándékozva ösztönözhet másokat is a tudatos jelenlétre, az együtt eltöltött idő megélésére, közös játékra és beszélgetésre.

 

Találkozások mini terei – Tértervezés és makettezés a KACs

Műhellyel Milyen az ideális találkozási tér? Mik a legfontosabb tényezők, amikor a családdal, barátokkal, ismerősökkel való találkozás helyszínét kiválasztjuk? A megközelíthetőség, a kínálat, egy bútorelem, egy természeti elem, a fényforrás?

A workshop során a fenti kérdések mentén akár közösen is gondolkodva tervezhető meg és készíthető el makett formájában a résztvevő számára ideális, tökéletes találkozási tér, vagy akár egy kartonbútor is.

 

Téralkotás az alkotótérben – Közösségi installáció készítése a KACs Műhellyel

Mi az első dolog, amire az emberek felfigyelnek egy térbe lépve? A falak, a padló, a fényforrások, vagy a bútorok? A különböző tereket különböző szempontok, célok szerint tervezik meg és rendezik be. A workshop során közösen alkotva készül el a FISE (Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület) alkotóterének különleges térinstallációja kizárólag újrahasznosítható alapanyagok felhasználásával.