Fővárosi utópiák

Fővárosi utópiák - kerekasztal-beszélgetés a "Ház vagy Írás - Utópiák nyomában a Napvárostól a Fővárosig" kiállítás kapcsán

IDŐPONTOK

2023. október 7.  16.00

HELYSZÍN

Viadukt (Pesti alsó rakpart)

NYITVATARTÁS

Hétfő kivételével 10:00-18:00

REGISZTRÁCIÓ

résztvevők maximális száma: 20 fő, részvételi díj: 1000 Ft, regisztráció: events@nautes.hu

A Ház vagy írás – Utópiák nyomában a Napvárostól a Fővárosig kiállítás 2023. augusztus 17. és október 22. között látogatható a Budapest Galériában. A kiállító alkotó F. Szántay Zsófia DLA építész, a NAUTES Építészműterem egyik alapítója. A kétszintes kiállítás irodalmi és építészeti utópiák fiktív tereibe és kortárs magyar épületek valós tereibe kalauzolja a látogatót. A Napváros vagy a Falanszter mellett kontextusba helyezve tűnnek fel többek között az ikonikus új budapesti székházak (MOL, OTP), formabontó társasházkísérletek (100 lakásos passzívház, Trendo11).

Október 7-án a Viaduktban helyet kapó Fővárosi utópiák programon a kiállítás apropóján Erő Zoltán, Budapest főépítésze és Antal Máté (NAUTES) építész segítségével kerekasztal-beszélgetésen mélyülhetnek el a résztvevők a budapesti fejlesztések témájában.Éppen 20 éve kezdődött a 4-es metró építése, több infrastruktúra-fejlesztési projekt formálta a városképet. Utópikus-e az urbanisztika? Mennyire tervezhető a városi jövőkép? Modell- vagy szabályalkotás viheti előre Budapestet? – ezek a kérdések lesznek terítéken.