Glassflow

Csillogó felületek, funkcionalitás, egyediség – Látogatás Soltész Melinda tervezőművész műtermében

IDŐPONTOK

2023. október 5. csütörtök 16:00-18:00
2023. október 6. péntek 16:00-18:00
2023. október 11. szerda 16:00-18:00
2023. október 12. csütörtök 16:00-18:00
60 perces előadások

HELYSZÍN

1139 Budapest, Máglya-köz 2. fszt. 2. (utcai műterem, kapucsengő: 12)

REGISZTRÁCIÓ

résztvevők maximális száma: 10 fő, ingyenes program, regisztráció: hot.art.goes@gmail.com

Csillogó felületek, funkcionalitás, egyediség: ezeket ismerhetik meg az érdeklődők a Soltész Melinda tervezőművész műtermében tett egyórás látogatás során, a Glassflow termékcsalád bemutatása keretében, négy időpontban, nyolc alkalommal.

A Glassflow branden belül Melinda egyedi, luxuskategóriás, manufakturális eljárással készült tükörreflexiós üvegburkolatokat, világító objekteket és műtárgyakat tervez és kivitelez. A burkolatok moduláris elven működnek, de készülnek egyedi darabok is, tetszőleges plasztikával. A termékfejlesztés és -gyártás során a tervezőművész környezettudatos és körforgásos alapelvek szerint dolgozik, foncsorozási eljárása – mely mögött magyar szabadalom áll – környezetbarát, az előállítás során keletkezett felesleges anyagokat visszaforgatja az eljárás meghatározott fázisaiba.

A brandet, mely a Magyar Művészeti Akadémia hároméves művészeti ösztöndíjprogramja keretében jött létre, reflexiós üveg műtárgyak és világító objektek színesítik. A Glassflow tavaly bemutatkozott a S/ALON Budapest kiállításon, az Art Marketen és az Essentia Artis tárlaton is. Idén szeptemberben két külföldi eseményen: a Glass Art NOW! @ The Venice Glass Week 2023 kiállításon, Velencében pedig az Ateneo Venetóban és a zadari üvegmúzeum kortárs üvegművészeti tárlatán láthatók Soltész Melinda Glassflow reflexiós üveg műtárgyai.