Henger Stúdió

Nyitott műhely, bemutató, vásár a város egyik legmenőbb kerámiastúdiójában

IDŐPONTOK

2023. október 13. 13:00-19:00 (nyitott műhely)

2023. október 14. 13:00-19:00 (vásár a stúdióban)

HELYSZÍN

Henger Stúdió , 1092 Budapest, Erkel utca 3 üzlethelyiség

A Henger Stúdió neve sokak számára még ismeretlen. A 2022. április végi nyitás óta a közösségi kerámiaműhely több mint húsz kezdő és haladó keramikusnak ad otthont, akik nap mint nap a jól felszerelt környezetben készítik tárgyaikat. Az alapítók, Hórák Debóra és Godzsák Dávid fontosnak tartották, hogy egy olyan profi stúdiót hozzanak létre, ahol jól megy a munka, emellett egy összetartó, támogató közösség formálódik. A tagok közül többen részt vesznek a stúdió életében: workshopokat, egyéni órákat, kurzusokat tartanak a saját termékeik előállítása mellett.

A kerámiakészítésén kívül kulturális programoknak (kiállításoknak, koncerteknek) is helyt adó Henger Stúdió felépítése és menedzselése sem egyszerű feladat: az alapítók szervezetműködtetési rendszert építettek ki, és mindent, amit tudtak, automatizáltak.

A Budapest Design Week során várják azokat az érdeklődőket, akik szeretnének betekintést nyerni egy kerámiastúdió életébe, többet megtudni a kerámiakészítésről, vagy csak vennének pár szép kézműves tárgyat az otthonukba.

A stúdió alapítói és tagjai a programok alatt szívesen körbevezetnek minden érdeklődőt, és válaszolnak a kérdésekre.