Művészeti megnyilvánulás-e a modern gasztronómia?

Mi az a concept kitchen? Miben mester egy kortárs séf? Önkifejezés kontra népszerűség a gasztronómiában

időpontok

helyszín

Alkimista Kulináris Műhely, Szeged, Kelemen utca 2. (12-14 látogatót tudunk egyszerre fogadni)

Az Alkimista Kulináris Műhely jelenleg a dél-alföldi régió vezető étterme, szakmai műhelymunkájukat a Michelin Guide – mint a legtekintélyesebb nemzetközi gasztronómiai inspektor – ajánlásra méltónak találta 2022-ben.

A kerekasztal-beszélgetés és az épületbejárás során Katkó Kriszta séf vezetésével bepillantást nyújtunk az ország legapróbb éttermének alkotói folyamataiba.

Idézzük régi gondolkodók ma is érvényes megállapításait, hivatkozunk kulináris megújítókra, sarokpontokra és egészen friss trendekre. Beszélünk majd a gasztronómiában elengedhetetlen forma-funkcionalitás kettőséről, a koncepcionális, egyedi konyhák menedzselhetőségéről, formai szabadságról tányéron és a tányér peremén túl, továbbá regionális konyhaként arról, miben köt és miben enged minket a helyi alapanyag szerkezete.