NEW EUROPEAN BAUHAUS WORKSHOP

Személyes találkozások

Időpontok

2022.10.14 10:00 - 17:00

Helyszín

Néprajzi Múzeum, Budapest 1146, Dózsa György út 35.

Workshop regisztráció kreatívipari intézmények mesterszakos hallgatói részére

ingyenes program, regisztráció: info@bdw.hu

New European Bauhaus workshop a kreatívipari felsőoktatási intézmények hallgatói részére a Magyar Formatervezési Tanács szervezésében, a Budapest Design Week közreműködésével.

Az október 14-én, pénteken 10 és 17 óra között tartandó egynapos workshop a 2021-es Budapest Design Week fesztiválon megrendezett első workshop eredményei közül többet feldolgozva – miszerint a Z generáció jellemző igénye az (ön)cenzúra és visszajelzés nélküli véleménynyilvánítás, a köztéri pihenés, feltöltődés és csend, valamint a vallási és egyéb kulturális jelek nélküli emlékezés –, az idei fesztivál tematikájának tükrében kifejezetten az alkalomhoz kötődő problémafelvetésre keresi a választ: személyes, az önreflexiót és/vagy a rekreációt lehetővé tevő terek koncepcióinak kidolgozását tűzi ki célul.

Hogyan tudunk szabadon, magunkban létezni?
Hogyan tehetjük nyilvánossá anonim módon a visszajelzés igénye nélkül véleményünket, és értesülhetünk hasonlóan anonim módon mások hasonló mondanivalójáról?
Hogyan léphetünk ki – akár csak pár percre is – a fizikai és társadalmi zajból, ami éjjel-nappal körülvesz minket?
Hogyan emlékezhetünk az emlékezés hagyományos kellékei nélkül?
Összegezve: hogyan tehetjük élhetővé az egyének számára is a köztereket?
A tavalyi, hagyományteremtő alkalom után New European Bauhaus workshopunk ¬– a kreatívipari felsőoktatási intézmények mesterszakos hallgatóinak és oktatóinak bevonásával – ezúttal a fenti kérdésekre keresi a választ.

A workshopon való részvétel zárt körű, regisztrációhoz kötött. A felvezető előadás és a napot záró prezentáció nyilvános. Az előadást meghallgató, de a workshopon már nem részt vevő érdeklődők számára a BDW központi kiállítási terében tárlatvezetést tartunk.

A workshop nyilvános felvezető előadását Bereczki Enikő generáció- és ifjúságszakértő, a Pán Péter, Stop! bloggere,  a Rejtélyes Z generáció című könyv szerzője tartja.