Nyitott Stúdiók20 program – Medence Csoport

STÚDIÓ / KONCERT / DESIGN

időpontok

2023. október 11. 18:00 – Medence Csoport prezentáció
2023. október 11. 19:15 – Váczi Dániel Glissonic Trió

helyszín

1118 Budapest, Ménesi út 1.

regisztráció

résztvevők maximális száma: 40 fő, ingyenes program, regisztráció: info@medencecsoport.hu

Design és zene fúzióban – prezentáció és stúdiókoncert

18 órától a Medence Csoport 3×15 percben prezentálja új felépítési struktúráját, melynek apropója, hogy a kreatív alkotóközösség 2022 végétől mint gyűjtőmárka működik tovább három almárkával, melyeknek a három alapító tervező, Magyar Gergő, Gross András és Terebessy Tóbiás a vezetője.

Három arc, három karakter, három irány.

Medence reconcept – A 2006-ban létrehozott, újrahasznosított molinók és egyéb maradékanyagok felhasználásával készülő népszerű környezettudatos táskák és kiegészítők márkája, workshopokkal és kreatív műhellyel, Magyar Gergő vezetésével.

https://medencebag.com/

Medence designlab – A 2000-ben alakult Medence Csoport kreatív alkotóközösség legizgalmasabb oldala, friss designmegoldásokkal, interaktív kiállítás- és tárgytervezéssel, kivitelezéssel foglalkozó részlege, többek között a Magyar Zene Háza részére fejlesztett Kreatív Hangtér kiállítást is ezen az albranden belül jegyzi Gross András és Terebessy Tóbiás.

https://medencedesign.com/

Medence instruments – Terebessy Tóbiás hangkeltő eszközökkel foglalkozó projektjeit gyűjtő almárka, melynek zászlóshajója a Váczi Dániel multiinstrumentalistával közösen jegyzett Glissonic hangszercsalád, amely 2022-ben elnyerte a Guthman Musical Instrument Competition fődíját.

https://glissonic.com/

19.15-től Váczi Dániel Glissonic Trió stúdiókoncert
A repertoár a Váczi és Terebessy által közösen jegyzett glissotar körül forog. Váczi Dániel a magyar zenei élet egyik legizgalmasabb és legsokoldalúbb alkotója. Hangszercsaládok (Glissonic) és logikai játékok (Urobo) feltalálója. Zeneszerző, aki műveiben a jazz, a klasszikus és a kortárs zene határait kutatja és feszegeti. Különböző formációkra komponál, és több hangszeren is játszik. A zeneelmélet szakértőjeként feltalált egy új zenei rendszert, a „retikuláris”, azaz rácsszerű rendszert, amelyben a hangmagasság a hang időbeli helyzetéhez kapcsolódik; ez egyfajta téridő a zenében. Együtteseivel a kortárs klasszikus zene és a modern jazz eszköztárát felhasználva fedezik fel a kötött kompozíciók és a szabad improvizációk egységét. Tarts vele, és nyerj bepillantást a zene jövőjébe, miközben meghallgatod a hangszerek új generációjának hangzását.

Tagok:

Váczi Dániel – glissotar (glissonic tárogató), szoprán szaxofon
Pozsár Máté – zongora, analóg szintetizátor, Rhodes
Sárvári Kovács Zsolt – dob