Nyitott Stúdiók20 program – Néma Júlia Stúdió

A te csészéd, a mi tüzünk

Időpontok

2023.10.14 09:00 - 13:00

2023.10.15 14:00 - 18:00

HELYSZÍN

1191 Budapest, Üllői út 200.

Érkezéskor telefonhívást kérnek a szervezők: +36 20 575 0310

REGISZTRÁCIÓ

A program részvételi díja: 50.800 Ft/fő, maximum 7 fő/alkalom, info@spavia.com, +36 20 575 0310

Tervező és alkotó kerámiaműhely-munka Néma Júliával

A Néma Júlia Stúdió kifejezetten olyan érdeklődőknek hirdet tárgykészítő workshopot, akiknek nincs gyakorlatuk, sem előképzettségük a kerámia területén. A résztvevők a művész vezetésével csészét (kis méretű ivóedényt) készítenek saját maguknak nyers kőagyag, illetve félporcelán alapanyagból. A négyórás közös műhelymunka alatt a személyre szabott alapkérdések felvetése, a tervezés kezdőlépései, egyszerű kézi technikák megismerése nyomán a művész folyamatos támogatásával születnek meg a nyersen formázott edények. A félkész tárgyakat (maximum 3 darab/fő) azután Néma Júlia fatüzeléses kemencéjében, saját mázaival kiégetve kapják meg a résztvevők. Ritka alkalom ez arra, hogy fatüzes egyediségű és minőségű, saját készítésű csészéhez, kispohárhoz jussanak az érdeklődők. A kiégetés nem része a workshopnak!

A műhelymunkával Néma Júlia a szakmán kívül álló, bármely területről érkező laikusoknak kínál lehetőséget arra, hogy közvetlen érintkezésbe kerüljenek az agyaggal, a formálható földdel, és átéljék egy saját kerámiatárgy megszületésének folyamatát. A kis létszámú foglalkozáson a művész személyes figyelemmel tud segíteni mindenkinek, eltérő háttere, készségei szerint.

A workshop elsősorban azok számára lehet gyümölcsöző, akik vonzódnak Néma Júlia művészetéhez és az általa képviselt tárgykultúrához. A műhely légkörében, a személyes találkozásban és a közös munka eredményében egy sokoldalú és összetéveszthetetlen alkotó világából vihetnek magukkal valamit a jelentkezők.

Mit készítenek a workshop résztvevői?

Egyik legelemibb létszükségletünk a folyadék. Ivási szokásainkat számtalan tényező befolyásolja. A műhelymunka kiindulópontként az „itt és most” átgondolására készteti a résztvevőket: mit, miért, hol, hogyan, mennyit, milyen gyakran isznak a legszívesebben? A kezdő szinthez mérten ennek alapján egy egyszerű, kis méretű ivóedény, csésze közös megtervezésére és kézi megformázására kerül sor. A workshop eredménye nem egy dísztárgy vagy műalkotás, hanem az, hogy ki-ki egy saját mindennapi használatában élő és változó, hozzá tartozó tárggyal gazdagodik.

Mit biztosítunk?

– alapanyagok, munkaeszközök, saját munkaterület

– víz, szörp, kávé, gyümölcs

– átöltözési lehetőség igény szerint

– személyenként maximum 3 darab csésze készre égetése fatüzeléses kemencénkben

– átvétel: budapestieknek a műhelyben személyesen, vidékieknek opcionálisan postai úton utánvéttel

Időtartam: 4 óra

Helyszín: Néma Júlia Stúdió, Budapest, XIX. kerület Üllői út 200.

Résztvevők száma: minimum 5, maximum 7 fő / alkalom

Jelentkezés módja: e-mailben az info@spavia.com címen, 2023. október 9., hétfő éjfélig

Részvétel feltétele: részvételi díj befizetése: 50.800 Ft, betöltött 14. életév

FIGYELEM!

– A workshopot akkor tartjuk meg, ha a határidőig (2023.10.09.) minimum 5 fő befizette a részvételi díjat. Ennek hiányában a workshop elmarad, a beérkezett részvételi díjakat pedig visszatérítjük.

– Meg nem jelenés esetén nem térítjük vissza a már befizetett részvételi díjat.

– A workshop nem képzés és nem továbbképzés. A stúdió fenntartja a jogot, hogy a kerámia- vagy porcelánkészítésben (és kapcsolódó területeken, például szobrászatban) képzett, a csapatgyakorlott vagy a területen aktív jelentkezőket elutasítsa.

– Fotózás a műhelyben nem lehetséges.