ÖSSZEKAPCSOLÓDÁS – Találkozás önmagunkkal, másokkal, környezetünkkel és a jövőt érintő kérdésekkel az ételeken keresztül

Chován Dóra Food Experience Design × Babka Budapest interaktív food design eseménye

Időpontok

2022.10.11 19:30

helyszín

Babka Deli, Budapest, Pozsonyi út 20, 1137

regisztráció

résztvevők maximális száma: 32 fő, részvételi díj: 24.500 Ft, regisztráció: dora@dorachovan.com

Az étel perspektívájából szemlélve a világot láthatóvá válik, mekkora jelentőséggel bír a környezet alakulásában ez a médium. Az utóbbi néhány év történései még jobban felhívták a figyelmet az élelmezési rendszer gyengeségeire, a globalizáció okozta kölcsönös függőségre és az emberiség biodiverzitásra gyakorolt negatív hatására. Ez a sebezhetőség rávilágít arra, hogy ezután másként gondolkodjunk az étkezésről. Ökológiai szempontból a legtöbb kihívás, amivel ma küzd az emberiség, abból fakad, hogy elvesztette kapcsolatát az étellel, így nem értékeli azt. Hogyan lehet újra felismerni az étel valódi értékét? Hogyan befolyásolják az éghajlatváltozást az ember étkezési kultúrája és szokásai? Ezek a változások hogyan hatnak az emberiség étkezéshez fűződő viszonyára?
A Chován Dóra Food Experience Design × Babka Budapest eseményén a design és az étel kapcsolatának köszönhetően egy minden érzékszervre ható vacsoraélményben lehet részük a vendégeknek, és emellett megtapasztalhatóvá válnak a különböző társadalmi, etikai és környezeti problémák is. Megváltozott világunkban a közös étkezések lehetősége még fontosabbá vált. Az asztal körül olyan légkör alakulhat ki, melyben az interakcióknak köszönhetően valódi kapcsolódások jöhetnek létre egy jobb jövő érdekében.